PlayStation-tuki

PlayStation®4

Miten voimme auttaa?

Valitse luokka:

Takaisin kategorioihin
PS4:n määritys ja ominaisuudet
Palaa

PS4:n määritys ja ominaisuudet

Käyttöönotto

1. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää PS4™-konsolin takaosan HDMI OUT -porttiin.
  2. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää näyttölaitteen HDMI-porttiin.
  3. Liitä virtajohto PS4-konsolin takaosan AC IN -porttiin.
  4. Liitä virtapistoke turvallisesti pistorasiaan.
  1. Siirry kohtaan Asetukset > Verkko > Määritä Internet-yhteys.
  2. Valitse liitäntätyyppi ja anna verkon suojaustiedot.
  1. Tarkista näytön käyttöoppaasta, mikä HDMI-portti tukee HDR-sisältöä.
  2. Varmista TV:n asetuksista, että HDMI-liitäntöjen HDR-valmius on käytössä.
  3. Liitä PS4-konsoli oikeaan HDMI-porttiin premium-luokan HDMI-kaapelilla.
    Konsoli on yhdistettävä suoraan televisioon, jotta HDR-kuvaa voidaan käyttää. Välissä ei saa olla muuta vastaanotinta, muunninta tai liitäntöjen laajentajaa.
  4. Valitse PS4-konsolissa Asetukset > Ääni ja näyttö > Videoulostulon asetukset.
  5. Valitse Videoulostulon asetuksissa kohtien HDR ja Syvävärilähtö asetukseksi Automaattinen.
  6. Jos katsot suoratoistovideoita, varmista sovelluksessa, että HDR-tekniikka on käytössä. Useimmissa sovelluksissa on siihen liittyvä merkkikuvake.

Ryhmä, chat ja profiili

Luomalla äänichat-ryhmän voit keskustella muiden pelaajien kanssa reaaliajassa.

1. Kun olet aloitusnäytössä, paina yläsuuntanäppäintä päästäksesi toimintonäytölle. Valitse Ryhmä > Perusta ryhmä
  2. Valitse joko Avoin ryhmä tai Suljettu ryhmä. Seuraa näytön ohjeita. Kun valinnat on tehty, ryhmä perustetaan.

Lue trophy-asetuksista, trophy-tason määräytymisestä ja trophyjen synkronoinnista.

Katso, miten voit lähettää ystäväpyyntöjä, hallita pyyntöjä ja poistaa ystäviä PlayStation™Network (PSN) -verkossa.

Tallennustilan hallinta

Tukivideo: Vapauta tilaa PS4-konsolin tallennustilasta

Tietojen varmuuskopiointiin tarvitaan FAT32- tai exFAT-muotoon alustettu USB-asema, jossa on vähintään kaksinkertainen määrä tilaa verrattuna PS4:n varmuuskopiointitiedostoon. Jos tila ei riitä laitteen koko sisällön varmuuskopiointiin, voit jättää sovellustiedot varmuuskopioimatta.

1. Valitse toimintonäytössä Trophyt, paina OPTIONS-näppäintä ja valitse Synkronoi trophyt PSN-verkon kanssa
  2. Liitä USB-asema PS4-konsoliin.
  3. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopioi ja palauta
  4. Valitse Varmuuskopioi.
  5. Vahvista varmuuskopioitavat tiedot. Pelien tallennetut tiedot kannattaa varmuuskopioida, jotta et menetä pelien etenemistietoja.
  6. Mukauta varmuuskopiointitiedoston nimeä ja valitse Varmuuskopioi
  7. Poista USB-asema.

Huomautus: käyttäjät, jotka eivät ole aiemmin kirjautuneet sisään PlayStation™Network (PSN) -verkkoon, voivat palauttaa tallennetut tiedot vain alkuperäiseen PS4-konsoliin, joka varmuuskopioitiin. Jotta tallennetut tiedot voidaan palauttaa toiseen PS4-konsoliin, ennen varmuuskopiointia on kirjauduttava sisään PSN-verkkoon.

Lue, miten voit hallita PlayStation®4-konsolin tallennustilaa ja pelien tallennettuja tietoja käyttämällä PlayStation®Plus-verkkotallennustilaa, PS4-konsolin tallennustilaa ja USB-tallennuslaitetta.

Katso, miten voit hyödyntää PlayStation®Plus-verkkotallennustilaa tehokkaimmin.

Lue, miten voit päivittää PlayStation®4-konsolin kiintolevyaseman (HDD).

Näyttötallennukset ja lähetykset

Voit tallentaa kuvakaappauksen pelaamisesta seuraavilla tavoilla.

• Paina pitkään ohjaimen SHARE-näppäintä.
  • Paina SHARE-näppäintä ja paina sitten kolmio-näppäintä.
  • Paina SHARE-näppäintä ja valitse Tallenna kuvakaappaus.

Valitse Asetukset > Jakaminen ja lähetykset ja valitse jokin seuraavista asetuksista.

• SHARE-näppäimen ohjaustyyppi
  • Videoleikkeen kesto
  • Kuvakaappausasetukset
  • Äänen jakamisen asetukset
  1. Valitse sisältöalueelta Näyttötallennusgalleria ja valitse kuvakaappaus.
  2. Paina SHARE-näppäintä pitkään ja valitse latauskohde.
  3. Lataa kuvakaappaus PlayStation™Network-verkkoon ja jaa se tapahtumana valitsemalla Tapahtumat .
  4. Lisää kommentteja, määritä muita asetuksia ja valitse sitten Jaa.
  1. Valitse sisältöalueelta  Näyttötallennusgalleria  ja valitse sitten kuvakaappaus tai videoleike.
  2. Paina OPTIONS-näppäintä ja valitse Muokkaa SHAREfactory-sovelluksessa.
  3. Voit myös lyhentää videota nopeasti  Rajaa-toiminnolla  ennen jakamista.

Päästä toinen pelaaja puikkoihin, niin hän voi kokeilla sinun pelejäsi tai voitte pelata yhdessä vaikka eri konsolilla.

Pelin jakaminen toimii parhaiten, kun sekä isännällä että vierailijalla on nopea Internet-yhteys. Katso nämä tiedot, jos pelin jakamisen aikana on yhteyteen tai vakauteen liittyviä ongelmia.

• Suositeltava yhteysnopeus on vähintään 2 Mb/s kumpaankin suuntaan.
  • Näet arvioidun yhteysnopeuden valitsemalla Asetukset > Verkko > Testaa Internet-yhteys.
  • PS4-konsolille suositellaan langallista Internet-yhteyttä.
  • Jos käytät (langatonta) Wi-Fi-yhteyttä, aseta PS4-konsoli lähemmäs tukiasemaa tai reititintä ja varmista, ettei niiden välissä ole esteitä.
  • Älä käytä pelin jakamista, kun muut verkossasi olevat laitteet käyttävät paljon verkkokaistaa.

Etäkäyttö

Tukivideo: PS4-konsolin etäkäyttö

Seuraavat vaiheet tehdään aina, kun mobiililaitteesta muodostetaan yhteys PS5- tai PS4-konsoliin.

1. Käynnistä konsoli tai aseta se lepotilaan.
  2. Käynnistä PS Remote Play mobiililaitteella ja valitse Kirjaudu sisään PSN-verkkoon. Kirjaudu sisään samalla tilillä, jota käytät konsolilla.
  3. Valitse PS5 tai PS4. Sovellus hakee konsolia, johon olet kirjautunut tililläsi, ja muodostaa siihen yhteyden automaattisesti. Kun yhteys on muodostettu, konsolin näyttö näkyy mobiililaitteellasi ja voit aloittaa PS Remote Playn käytön. Jos sovellus löytää useita konsoleita, valitse haluamasi konsoli.

Kun käytät sovellusta seuraavan kerran, voit valita konsolin, johon olet viimeksi muodostanut yhteyden.

PS Remote Play -sovelluksella voit hallita PlayStation®5- tai PlayStation®4-konsolia PC- tai Mac-tietokoneella, joka on liitetty nopeaan verkkoon. Varmista, että PC- tai Mac-tietokoneesi on vaatimusten mukainen ja ota sitten etäkäyttö käyttöön seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Tämä tarvitsee tehdä vain etäkäytön ensimmäisellä käyttökerralla:

1. Valitse toimintonäytöstä Asetukset Etäkäyttöyhteyden asetuksetja Ota etäkäyttö käyttöön
  2. Valitse toimintonäytöstä Asetukset Käyttäjätietojen hallinta > Aktivoi ensisijaisena PS4-järjestelmänäsi ja valitse Aktivoi. Tämän asetuksen voi ottaa käyttöön vain yhdellä PS4-konsolilla tiliä kohden.
  3. Voit aloittaa etäkäytön silloin, kun PS4-konsoli on lepotilassa. Valitse Asetukset Virransäästöasetukset Aseta lepotilassa käytettävissä olevat ominaisuudet. Ota sitten käyttöön Pysy yhteydessä Internetiin ja Salli PS4-järjestelmän käynnistäminen verkosta.

Seuraavat vaiheet tehdään aina, kun PC- tai Mac-tietokoneesta muodostetaan yhteys PS5- tai PS4-konsoliin.

1. Käynnistä konsoli tai aseta se lepotilaan.
  2. Yhdistä ohjain PC- tai Mac-tietokoneeseen.
  3. Käynnistä PS Remote Play -sovellus PC- tai Mac-tietokoneella ja valitse Kirjaudu sisään PSN-verkkoon.
    Kirjaudu sisään samalla tilillä, jota käytät konsolilla.
  4. Valitsemalla Asetukset voit määrittää etäkäytön videon laatuasetukset, kuten resoluution ja kuvataajuuden.
  5. Valitse PS5 tai PS4.
    Sovellus hakee PS5- tai PS4-konsolia, johon olet kirjautunut tililläsi, ja muodostaa siihen yhteyden automaattisesti. Kun sovellus muodostaa yhteyden, konsolin näyttö näkyy PC- tai Mac-tietokoneellasi ja voit aloittaa etäkäytön. Jos sovellus löytää useita konsoleita, valitse haluamasi konsoli.

Kun käytät sovellusta seuraavan kerran, voit valita konsolin, johon olet viimeksi muodostanut yhteyden.

Jos konsoli ei saa yhteyttä tietokoneeseen automaattisesti, sinua pyydetään rekisteröimään konsoli manuaalisesti PC- tai Mac-tietokoneeseen.

Lue, miten voit yhdistää PlayStation®Vitan PlayStation®4-konsoliin PS Remote Playn ja toisen näytön käyttöä varten.

Remote Play edellyttää vähintään 5 Mb/s:n lataus- ja lähetysnopeutta. Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että yhteytesi on vaatimusten mukainen.

Katso ohjeet etäkäytön käyttöönottoon PlayStation®4-konsolilla ja etäkäyttöasetusten muokkaamiseen.

Mediasoitin

Sisällön toistamista ja valokuvien katselua varten on ladattava mediasoitin PlayStation™Storesta. Valitse sisältöalueelta tai Kirjastosta Mediasoitin  ja valitse seuraavassa näytössä Lataa .

Blu-ray Disc™- tai DVD-levyn toistaminen: aseta levy levyasemaan ja valitse sisältö sisältöalueelta. PS4™-konsolin levyjen toistotoiminto on otettava käyttöön internetin kautta (vain kerran), jotta BD- ja DVD-levyjä voidaan toistaa. Kun toiminto on otettu käyttöön, konsolin ei tarvitse enää muodostaa yhteyttä internetiin BD- tai DVD-levyjen toistamiseksi.

1. Valitse sisältöalueella TV ja video ja valitse palvelu, jota haluat käyttää.
  2. Valitse Lataa.
  1. Siirry PlayStation Storeen, kirjoita hakukenttään Spotify ja lataa sovellus.
  2. Valitse Rekisteröidy tai Kirjaudu sisään ja anna tietosi.
  3. Valitse Yhdistä tilit.

Esteettömyys

Tukivideo: PS4-konsoleiden esteettömyysasetukset

PlayStation®4-konsolissa on useita esteettömyyttä tukevia ominaisuuksia ja toimintoja.

Voit määrittää esteettömyysasetukset valitsemalla Asetukset > Esteettömyys.

1. Valitse Asetukset > Esteettömyys.
  2. Valitse Mukautetut näppäinmääritykset.
  • Näillä asetuksilla voit muuttaa ohjaimen näppäinmäärityksiä. Kukin muutos vaihtaa kahden näppäimen roolia.
  • Huomaa, että näytössä näkyvät ohjeet eivät vaihdu omien määritystesi mukaisiksi.
  1. Valitse Asetukset > Esteettömyys.
  2. Valitse Lisää pikavalikkoon.

Tämä asetus lisää seuraavat esteettömyysominaisuudet pikavalikkoon. Voit näyttää pikavalikon pitämällä PS-näppäintä painettuna.

• Teksti puheeksi -toiminnon ottaminen käyttöön
  • Värien kääntäminen
  • Ota mukautetut näppäinmääritykset käyttöön.
Takaisin kategorioihin
PS4-vianmääritys
Palaa

PS4-vianmääritys

Vianmääritys

Voit poistaa PS4-konsoliin juuttuneen levyn manuaalisesti.

1. Käynnistä järjestelmä uudelleen
    sulkee vikasietotilan ja käynnistää PS4-konsolin uudelleen normaalisti.
  2. Vaihda resoluutiota
    muuttaa näytön resoluutioksi 480p PS4-konsolin uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Toiminnosta voi olla hyötyä ongelmissa, joissa näytöllä ei näy mitään.
  3. Päivitä käyttöjärjestelmä
    päivittää PS4:n käyttöjärjestelmän suorana latauksena, USB-tallennuslaitteesta tai levyltä.
  4. Palauta oletusasetukset
    palauttaa PS4-järjestelmän tehdasasetukset. Oletusasetusten palauttaminen ei poista konsolin tallennustilan sisältöä, kuten pelejä, sovelluksia, kuvakaappauksia, videoleikkeitä ja tallennettuja tietoja.
  5. Rakenna tietokanta uudelleen
    tutkii aseman ja luo kaikesta sisällöstä uuden tietokannan. Tämä on hyödyllinen toiminto, jos järjestelmän toiminnoissa on ongelmia tai jos pelin kuvake jää näkyviin, vaikka se on poistettu.
  6. Alusta PS4-järjestelmä
    poistaa kaikki käyttäjätiedot ja palauttaa järjestelmän alkuperäistilaan.
  7. Alusta PS4-järjestelmä (asenna järjestelmäohjelmisto uudelleen)
    poistaa kaikki käyttäjätiedot ja poistaa PS4:n laiteohjelmiston.
  8. Aseta HDCP-tila (vain PS4 Pro)
    Jos PS4 Pro on liitetty 4K-televisioon, joka ei tue HDCP 2.2:ta (tarkista asia TV:n käyttöoppaasta), se ei ehkä pysty näyttämään 4K-pelejä tai 4K-videoita. Saat kuvan näkymään valitsemalla tämän asetuksen ja valitsemalla seuraavalla ruudulla [2. Vain HDCP 1.40] -vaihtoehdon*.

*Tämä voi rajoittaa videokuvan resoluution 1080p:hen. Resoluutiota pienennetään, koska 4K-kuvaa voidaan näyttää vain, kun kaikki liitetyt laitteet (näyttölaite, HDMI-kaapelit ja kytketyt A/V-vahvistimet tai kotiteatterijärjestelmät) tukevat HDCP 2.2:ta.

PS5™- ja PS4™-konsoleiden virtamerkkivalo voi näkyä eri väreissä, jotka ilmaisevat järjestelmän tilaa.

Lue lisää PS4-konsolien virhekoodeista ja niiden ratkaisemisesta.

Katso lisäohjeita PlayStationin huoltotyökalusta ja järjestä sen kautta tarvittaessa huolto laitteellesi.

PS4™-konsolin sarja- ja mallinumerot sijaitsevat PS4-konsolin alkuperäisessä laatikossa sekä PS4-konsolin takana. Suosittelemme, että selvität numerot ennen kuin otat yhteyttä PlayStation-tukeen.

Tukivideo: PlayStation 4 -konsolin vikasietotilan käyttö

Kuva ja ääni

Katso ratkaisut PlayStation®4-konsolien kuva- ja ääniongelmiin.

Tässä kerrotaan, miten voit vaihtaa PlayStation®4-konsolin äänen ulostuloa.

Takaisin kategorioihin
Ohjelmistopäivitys
Palaa

Ohjelmistopäivitys

Käyttöjärjestelmän päivitys

Jotta voit ottaa automaattiset päivitykset käyttöön, aseta konsoli pysymään yhteydessä internetiin ja asentamaan päivitystiedostot automaattisesti lepotilassa. Ota automaattiset lataukset käyttöön ja jätä konsoli lepotilaan, kun et käytä sitä.

1. Katkaise PS4-konsolista virta.
    Paina virtapainiketta vähintään 7 sekunnin ajan (kunnes konsolista kuuluu kaksi piippausta).
  2. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32- tai exFAT-muotoon alustettuun USB-asemaan kansio nimeltä PS4. Luo kyseiseen kansioon alikansio nimeltä UPDATE.
  3. Siirry PS4-konsolin käyttöjärjestelmän päivityssivulle ja valitse Päivitä käyttöjärjestelmä -osio. Lataa asennustiedosto ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS4UPDATE.PUP.
  4. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS4-konsoliin.
  5. Käynnistä PS4-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.
  6. Valitse Päivitä käyttöjärjestelmä.
  7. Valitse Päivitä USB-tallennuslaitteesta > OK.
  8. Jos PS4-konsoli ei tunnista päivitystiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet isoilla kirjaimilla.

Käyttöjärjestelmän asentaminen uudelleen

PS4-konsolin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus poistaa kaikki PS4-konsolin tallennustilassa olevat tiedot. Tätä kutsutaan usein myös tehdasasetusten palautukseksi.

Jos PlayStation®-konsolisi on ollut pitkään poissa verkosta tai käyttöjärjestelmän päivitys on epäonnistunut, PlayStation-laiteohjelmisto on ehkä päivitettävä manuaalisesti vikasietotilassa.

Tukivideo: PS4-käyttöjärjestelmän asentaminen uudelleen
Tukivideo: PlayStation 4 -konsolin vikasietotilan käyttö
Takaisin kategorioihin

Käyttöohjeet

Ohjeet ja oppaat

Etsi käyttöohjeet PlayStation 4 -konsolille tai muulle laitteelle tai lisävarusteelle.

Lue PlayStation®4-konsolin käyttöoppaan verkkoversiota.

Hae konsolin ja laitteiden takuutiedot.