PS4 Pro -konsoli: 4K- ja HDR-kuvan määrittäminen

Lue, miten voit määrittää 4K- ja HDR-asetukset PlayStation®4 Pro -konsolilla.

PS4 Pro -konsoli: 4K-resoluution ottaminen käyttöön

4K on otettava käyttöön sekä PS4 Pro -konsolissa että 4K-yhteensopivassa näyttölaitteessa. Ota asetus käyttöön myös muissa PS4 Pro -konsolin ja 4K-yhteensopivan näyttölaitteen välillä olevissa laitteissa (kuten 4K-yhteensopivassa kotiteatterijärjestelmässä tai AV-vahvistimessa).

Varmista näyttölaitteesi käyttöohjeista, että:

• Yhdistät PS4 Pro -konsolin oikeaan 4K HDMI -tuloliitäntään. Tarkista tämä kaikkien PS4 Pro -konsolin ja 4K-yhteensopivan näyttölaitteen väliin liitettyjen laitteiden osalta.
  • Näyttölaitteesi tukee 4K / 60 Hz -resoluutiota. Jos ei, kuva saattaa skaalautua 2K/60 Hz -resoluutioon.
  • Varmista, että liität kaikki ketjun laitteet toisiinsa premium-luokan HDMI-kaapeleilla. Lisätietoja premium-luokan HDMI-kaapeleista on täällä.

Kaikki 4K-yhteensopivat laitteet ovat erilaisia, joten katso tarkat ohjeet laitteesi käyttöoppaasta.

1. Avaa 4K-yhteensopivan näyttölaitteen asetusvalikko.
  2. Etsi resoluutioasetukset ja ota 4K käyttöön.
  3. Tee sama kaikille PS4 Pro -konsolin ja 4K-yhteensopivan näyttölaitteen väliin liitetyille laitteille.

PS4 Pro -konsolin pitäisi ottaa 4K käyttöön automaattisesti, kun se havaitsee järjestelmään liitetyn 4K-yhteensopivan laitteen. Varmista, että 4K ja korkein mahdollinen resoluutio on otettu käyttöön:

1. Valitse aloitusnäytössä Asetukset > Ääni ja näyttö > Videoulostulon asetukset.
  2. Valitse resoluutioksi 2160P - YUV420 tai 2160p- RGB.
  3. Jos asetat resoluutioksi Automaattinen , PS4 Pro -järjestelmä ottaa automaattisesti käyttöön korkeimman resoluution, joka on saatavilla siihen liitetylle näyttölaitteelle ja pelattavalle tai suoratoistettavalle sisällölle.
  4. Aloita 4K-yhteensopiva peli* tai suoratoistopalvelu.

*Joissain peleissä 4K-asetus on otettava käyttöön pelivalikossa. Lisätietoja on pelin ohjeissa.

Huomautus: Jotkut vaihtoehdot saattavat näkyä himmennettynä (ei saatavilla), jos 4K-näyttölaitteesi ei tue kyseisiä resoluutioita.

Mikä on 4K?

4K on lähes neljä kertaa tarkempi kuin tavallinen kuvantarkkuus (1080p HD). Kaikissa PS4-konsoleissa on HDR-tuki, mutta 4K:sta voit nauttia vain PS4 Pro -konsolilla. Kotiviihdejärjestelmäsi kokoonpano vaikuttaa siihen, voitko käyttää parannettua kuvanlaatua. PS4 Pro -konsoli valitsee automaattisesti parhaan käytettävissä olevan resoluution.

Television kuvantarkkuus saattaa olla rajoitettu, kun PS4 Pro -konsoliin on liitetty PlayStation®VR-suoritinyksikkö ja -lasit.

Kuva tai 4K/HDR ei toimi PS4 Pro -konsolissa

Tämä saattaa johtua joidenkin 4K-TV-mallien yhteensopivuusrajoituksista.

Noudata seuraavia ohjeita, jos et näe kuvaa sen jälkeen, kun olet liittänyt PS4 Pro -konsolin 4K-yhteensopivaan näyttölaitteeseen:

1. Käynnistä PS4 Pro -konsolin vikasietotila.
  2. Valitse vaihtoehto 8: Aseta HDCP-tila
  3. Valitse Vain HDCP 1.4
  4. Järjestelmä käynnistyy automaattisesti uudelleen, kun valitset OK.

Televisiossa pitäisi nyt näkyä kuva. Jotkut sisällöt tai sovellukset eivät kuitenkaan ehkä toimi 4K- tai HDR-tasolla, kun HDCP 1.4 on käytössä.

1. Katkaise PS4 Pro -konsolin virta uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna, kunnes kuulet toisen äänimerkin. Kun virta on katkaistu, siirry uudestaan vikasietotilaan.
  2. Valitse sitten vaihtoehto 2: Vaihda resoluutiota. Sinua pyydetään käynnistämään järjestelmä uudelleen ja valitsemaan resoluutio.
  3. Kun olet käynnistänyt järjestelmän uudelleen, valitse resoluutioksi 2160p - YUV420 . Televisiossa pitäisi nyt näkyä kuva.
  4. Katkaise konsolin virta ja käynnistä se vielä kerran vikasietotilassa.
  5. Valitse vaihtoehto 8: Aseta HDCP-tila ja valitse sitten vaihtoehto 1: Automaattinen.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, pyydä neuvoja TV-valmistajaltasi.

• Varmista, että käytät oikeaa HDMI-tuloliitäntää. Useimmissa 4K-näyttölaitteissa on erilliset HDMI-portit 4K-resoluutiota varten. Tarkista laitteen käyttöoppaasta, mitä porttia sinun pitäisi käyttää.
  • Varmista, että kaikilla PS4 Pro -konsolin ja television välillä olevilla kaapeleilla on premium-luokitus (v1.4+). PS4 Pro -konsolin mukana toimitettu HDMI-kaapeli soveltuu tähän.
  • Tarkista TV:n asetukset ja varmista, että UHD-väri on käytössä. (ei koske kaikkia TV-malleja)
  • Varmista, että pelattava sisältö tukee 4K-tarkkuutta tai HDR-ominaisuutta. Joissakin peleissä 4K tai HDR on otettava käyttöön pelin sisäisessä valikossa.

Ongelmia?

Jos resoluution kanssa ilmenee ongelmia, katso lisäohjeita PlayStationin huoltotyökalusta ja järjestä sen kautta tarvittaessa huolto laitteellesi.

Tarvitsetko apua?

Ohjeita ja tukea PlayStation-tuotteille