Laajennettu USB-tallennustila PS5-konsoleilla

Lue, miten voit alustaa USB-aseman laajennetuksi USB-tallennustilaksi, mitä USB-asemia voidaan käyttää laajennettuna USB-tallennustilana sekä mitä sisältöä voidaan säilöä laajennetussa USB-tallennustilassa.

Mitä alustetulla laajennetun USB-tallennustilan asemalla voi säilöä

Alusta yleisesti saatavilla oleva USB-asema ja käytä sitä laajennettuna tallennustilana peli- ja sovellustiedoille. Laajennetusta USB-tallennustilasta on hyötyä myös silloin, kun haluat vapauttaa konsolin tallennustilaa tai se on täynnä.

• PS5-pelit
    Siirrä laajennettuun USB-tallennustilaan pelit, jotka olet jo pelannut loppuun tai joita et ole pelannut hetkeen. PlayStation®5-pelejä ei voi suoraan pelata laajennetusta USB-tallennustilasta, joten muista kopioida PS5®-pelitiedot takaisin konsolin tallennustilaan, kun haluat pelata peliä uudelleen.
  • PS4-pelit
    Voit asettaa laajennetun USB-tallennustilan PS4-pelien asennussijainniksi. PS4-pelejä voi pelata suoraan laajennetusta USB-tallennustilasta.

Jos haluat käyttää aiemmin PlayStation®4-konsolin kanssa käyttämääsi laajennettua USB-tallennustilaa toisella PS5-konsolilla, yhdistä se vain PS5-konsoliin.

Laajennetun USB-tallennustilan vaatimukset PS5-konsoleilla

• SuperSpeed USB 5 Gb/s tai uudempi.
  • Kapasiteetti 250 Gt – 8 Tt
  • Kaikki laitteet eivät välttämättä toimi PS5-konsolin kanssa.
  • Asemaa ei voi liittää USB-keskittimen kautta.
  • Kahta tai useampaa laajennetun USB-tallennustilan asemaa ei voi käyttää samaan aikaan. Voit liittää konsoliin useita USB-asemia, mutta vain yhtä voidaan käyttää kerrallaan.

PS5-konsoleilla tuetaan seuraavia SuperSpeed USB -yhteyksiä:

• SuperSpeed USB 5 Gb/s (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gb/s (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2*)
  • SuperSpeed USB 20 Gb/s (USB 3.2 Gen2x2**).

* USB 3.2 Gen1x2 -laitteita tuetaan yksikaistaisina USB3.2 x1 -yhteyksinä (5 Gb/s).

** USB 3.2 Gen2x2 -laitteita tuetaan yksikaistaisina USB3.2 x1 -yhteyksinä (10 Gb/s).

Tärkeitä tietoja yhteydestä

Jos USB-asemaa ei ole liitetty oikein, tietoja voidaan menettää, ne voivat vaurioitua ja konsoli tai USB-asema voivat vahingoittua. Poista USB-asema turvallisesti.

USB-aseman alustaminen laajennetuksi USB-tallennustilaksi

Kun alustat USB-aseman, kaikki asemalle tallennetut tiedot poistetaan. Tällä tavalla poistettuja tietoja ei voida palauttaa, joten varmista, että et poista tärkeitä tietoja.

PS4-konsolin tai toisen PS5-konsolin laajennettuna USB-tallennustilana käytettyjä USB-asemia ei tarvitse alustaa.

Kun aloitat USB-aseman käytön PS5-konsolin kanssa, alusta asema laajennetuksi USB-tallennustilaksi seuraavasti:

1. Yhdistä USB-asema PS5-konsolin USB Type-C -porttiin (SuperSpeed USB 10 Gb/s) tai USB Type-A -porttiin (SuperSpeed USB 10 Gb/s).

1. Valitse Asetukset Tallennustila.

2. Valitse USB Laajennettu tallennustila > Formatoi laajennetuksi USB-tallennustilaksi.
    Kun konsoliin on liitetty useita USB-asemia, voit valita alustettavan USB-aseman valitsemalla Valitse toinen USB-asema.

Älä katkaise virtaa tai irrota USB-asemaa alustamisen aikana. Se voi aiheuttaa tietojen menetyksen tai vaurioitumisen sekä PS5-konsolin tai USB-aseman vahingoittumisen.

Pelien siirtäminen laajennetun USB-tallennustilan ja PS5-konsolin tallennustilan välillä

1. Siirry Pelikirjastoon, korosta siirrettävät tiedot, paina Options-näppäintä ja valitse Siirrä pelejä ja sovelluksia.
    Jos käytät M.2 SSD -asemaa ja laajennettua USB-tallennustilaa samanaikaisesti, siirry Siirrettävissä laajennettuun USB-tallennustilaan -välilehdelle.
  2. Valitse Siirrä
  • PS5-pelien pelaamiseksi pelin tiedot on kopioitava laajennetusta USB-tallennustilasta takaisin PS5-konsolin sisäiseen tallennustilaan. Tee tämä siirtymällä pelien aloitusnäyttöön ja valitse Pelikirjasto. Asennettu-välilehdeltä näet laajennettuun USB-tallennustilaan tallennetut pelit. Korosta takaisin kopioitava peli, paina Valinnat-näppäintä ja valitse Kopioi, jolloin peli tallennetaan konsolin tallennustilaan.
  • PS4-pelejä voi pelata suoraan laajennetun USB-tallennustilan asemalta.

Lataa PS4-pelit automaattisesti laajennettuun USB-tallennustilaan

Voit määrittää PS4-pelit asentumaan suoraan USB-tallennustilaan.

1. Avaa  Asetukset.
  2. Valitse Asennussijainti.

Tietojen poistaminen laajennetusta USB-tallennustilasta

1. Valitse Asetukset Tallennustila.
  2. Valitse Laajennettu USB-tallennustila Pelit ja sovellukset.
  3. Valitse Poista sisältöä -välilehti.
  4. Valitse tiedot, jotka haluat poistaa ja valitse Poista.

Laajennetun USB-tallennustilan turvallinen poistaminen

Jos haluat lopettaa laajennetun USB-tallennustilan käytön väliaikaisesti tai haluat käyttää asemaa toisessa PS5- tai PS4-konsolissa, varmista, että konsolin virtamerkkivalo on sammunut kokonaan ennen kuin irrotat laajennetun USB-tallennustilan konsolista.

Jos haluat poistaa laajennetun USB-tallennustilan silloin, kun konsoliin on kytketty virta, seuraa näitä ohjeita:

1. Valitse Asetukset > Tallennustila.
  2. Valitse Laajennettu USB-tallennustila > Poista turvallisesti PS5:stä.
  3. Irrota laajennettu USB-tallennustila PS5-konsolista.

Kun haluat käyttää USB-asemaa uudelleen, yhdistä se PS5-konsolin USB Type-C -porttiin (SuperSpeed USB 10 Gb/s) tai USB Type-A -porttiin (SuperSpeed USB 10 Gb/s).

1. Valitse Asetukset > Laitteet > USB-tallennuslaitteet
  2. Valitse Pysäytä.

Laajennetun USB-tallennustilan alustaminen uudelleen USB-asemaksi (tyhjentäminen)

Kun et enää halua käyttää asemaa PS5-konsolin laajennettuna USB-tallennustilana, voit alustaa sen. Kun alustat laajennetun USB-tallennustilan, kaikki sinne tallennetut pelitiedot poistetaan.

1. Valitse Asetukset Tallennustila Laajennettu USB-tallennustila .

2. Valitse ... (Lisää) Formatoi exFAT-muotoon.

Älä katkaise virtaa tai irrota USB-asemaa alustamisen aikana. Se voi aiheuttaa tietojen menetyksen tai vaurioitumisen sekä PS5-konsolin tai USB-aseman vahingoittumisen.