Langattoman DualSense Edge -ohjaimen profiilien määrittäminen tietokoneella

PlayStation Accessories -sovelluksen avulla voit esimerkiksi päivittää ohjaimen laiteohjelmiston ja mukauttaa ohjainasetuksia Windows-tietokoneella.

Langattoman DualSense Edge -ohjaimen profiilin luominen tietokoneella

PlayStation Accessories -sovelluksen avulla voit luoda ja muokata profiileja langattomalle DualSense Edge™ -ohjaimelle ja vaihtaa profiilia tietokoneella.

1. Yhdistä ohjain tietokoneeseen.
  1. Lataa PlayStation Accessories -sovellus alla olevan oppaan ohjeilla.
  1. Avaa sovellus.
    Siirry sovelluksen sisällä hiirellä tai näppäimistöllä.
  2. Valitse Create Profile (Luo profiili) tai valitse luettelosta profiili, jossa lukee Not Assigned (Ei määritetty).
    Jos useampi ohjain on yhdistettynä, valitse vaihtoehdoista se ohjain, jota haluat käyttää.
  3. Anna profiilille nimi ja valitse Next (Seuraava).
  4. Valitse pikatoiminto profiilin käyttämiseen ja valitse sitten Create Profile (Luo profiili).
  5. Mukauta profiilia valitsemalla haluamasi asetus.
    Kun olet mukauttanut jotain asetusta, valitse Apply (Käytä). Jos palaat edelliseen ruutuun valitsematta Käytä-vaihtoehtoa, tekemiäsi muutoksia ei tallenneta.
  1. Kun olet mukauttanut kaikkia haluamiasi asetuksia, valitse Done (Valmis).
  • Sovellusta ei tarvita profiilin vaihtamiseen. Voit vaihtaa profiilia pitämällä pelaamisen aikana Fn-näppäintä painettuna ja painamalla sitten profiilille määrittämääsi näppäintä (kolmio, ympyrä, risti tai neliö).
  • Oletusprofiili on määritetty Fn-näppäimeen ja kolmioon. Jos haluat käyttää ohjaimen tehdasasetuksia, valitse Default Profile (Oletusprofiili).
  • Ohjaimeen voi määrittää enintään kolme profiilia. Tämä lukumäärä ei sisällä oletusprofiilia.

Mukautettavat asetukset

Voit mukauttaa langattoman DualSense Edge™ -ohjaimen näppäin- ja sauva-asetuksia ja tallentaa omat asetuksesi mukautettuun profiiliin. Mukautettuja profiileja voi käyttää seuraavilla tavoilla:

• Profiilin vaihtaminen pikatoiminnolla
    Ohjaimeen voi tallentaa enintään neljä profiilia (sis. oletusprofiili).
    Pikatoiminnolla voit vaihtaa nopeasti profiilia pelaamisen aikana.
  • Tallennettujen profiilien käyttäminen toisella laitteella
    Profiilit tallennetaan ohjaimeen. Näin voit käyttää luomiasi profiileita ja pelata suosikkiasetuksillasi myös toisella tietokoneella tai mobiililaitteella silloin, kun käytät omaa ohjaintasi.

Profiileihin voi tallentaa seuraavat asetukset.

Ohjainta voi mukauttaa myös vaihtamalla sen osia, kuten takanäppäimiä ja sauvojen päitä.
Lisätietoja ohjaimen mukana tulevista osista ja niiden vaihtamisesta on ohjaimen mukana toimitetussa käyttöohjeessa.

Ohjaimen näppäinmääritysten mukauttaminen tietokoneella

1. Luo mukautettu profiili tai muokkaa sitä.
  2. Valitse näppäin, jota haluat muuttaa, ja valitse toiminto, jonka haluat määrittää siihen.
    Jos valitset Poista käytöstä, näppäin ei tee painettaessa mitään.
  3. Valitse Käytä.

Sauvojen syötteen ja kuolleen alueen mukauttaminen tietokoneella

Voit säätää ohjaimen sauvojen herkkyyttä ja kuollutta aluetta mieltymystesi mukaan. Esimerkkejä säätövaihtoehdoista:

• Säätämällä sauvan herkkyyttä voit nopeuttaa tai hidastaa hahmon liikettä tai näkymää.
  • Määrittämällä kuolleen alueen voit hallita hahmon liikettä tai näkymää tarkemmin.

Kohdissa A–D käytetään esimerkkinä oikeaa sauvaa. Vasen sauva määritetään samalla tavalla.

Voit valita kuudesta eri herkkyyskäyrästä:

Oletus
Syötteen määrä lisääntyy samassa suhteessa sauvan liikkeen kanssa.

Nopea
Syötteen määrä kiihtyy sitä mukaa, mitä pidemmälle sauvaa kallistetaan. Sopii nopeisiin liikkeisiin. Helpottaa tähtäämistä nopeatempoisissa ammuntapeleissä.

Tarkka
Vähimmäismäärä syötettä rekisteröidään, kun sauvaa kallistetaan. Sopii tarkkoihin liikkeisiin. Mahdollisuus tähdätä hitaasti ja tarkasti voi auttaa ammuntapeleissä.

Vakaa
Syötteen määrä on rajattu, vaikka sauvaa kallistetaan pitkälle. Mahdollistaa vakaan ja tasaisen liikkeen.

Digitaalinen
Pienikin sauvan kallistus rekisteröi lähes enimmäismäärän syötettä. Toimii ohjaimen suuntanäppäinten tavoin. Mahdollistaa välittömän syötteen taistelu- ja toimintapeleihin.

Dynaaminen
Syötteen määrä on rajattu, kun sauvaa kallistetaan pitkälle tai vain vähän, mutta kiihtyy keskialueella.
Lisää ohjauksen monipuolisuutta ammuntapeleissä, jotka vaativat sekä tarkkaa tähtäämistä että nopeita käännöksiä.

Hienosäädä kohdassa A valittua käyrätyyppiä.

Kuollut alue on alue, jolla sauvaa voi liikuttaa ilman, että sitä rekisteröidään syötteeksi. Jos kuollut alue on esimerkiksi 10 %, sauvaa on kallistettava yli 10 %, ennen kuin peli rekisteröi syötteen.

Vaaka-akseli kuvastaa sauvan kallistusta ja pystyakseli kuvastaa pelissä näkyvää syötettä. Loiva käyrä tarkoittaa, että sauvan kallistaminen pitkälle synnyttää tasaisen liikkeen. Jyrkkä käyrä taas tarkoittaa, että pienikin sauvan kallistus synnyttää nopean liikkeen.

Herkkyys näkyy ruudulla, kun liikutat sauvaa.

Liipaisimen kuolleen alueen mukauttaminen tietokoneella

Kuollut alue viittaa siihen, kuinka paljon näppäintä voi painaa, ennen kuin se rekisteröidään syötteeksi.
Voit esimerkiksi määrittää ohjaimen siten, että jos puristat sitä tiukasti ja napautat vahingossa L2- tai R2-näppäintä, syötettä ei rekisteröidä.

A) Käytä samoja asetuksia vasemmassa ja oikeassa liipaisimessa
Kun tämä asetus on käytössä, vain toinen puoli näkyy ruudulla. Tekemäsi muutokset vaikuttavat sekä vasempaan että oikeaan liipaisimeen.

B) Syötealue
Määritä alue, jolla painettaessa peli rekisteröi syötteen. Jos syötealueeksi määritetään esimerkiksi 30–70, liipaisimen painallus aletaan rekisteröidä syötteeksi 30:n kohdalla. Syöte rekisteröidään enintään 70:n kohdalla. Jos liipaisinta painetaan kevyemmin kuin 30 tai lujemmin kuin 70, syötettä ei rekisteröidä.

C) Testaa ohjainta
Tarkista syötealue L2- tai R2-näppäintä painettaessa.

Värinän/liipaisintehosteen voimakkuuden mukauttaminen tietokoneella

Voit säätää ohjaimen värinän ja liipaisintehosteen voimakkuutta tai poistaa ne kokonaan käytöstä. Liipaisintehostetoiminnon ansiosta voit tuntea pelitapahtumiin liittyvää kiristystä ja vastusta L2- ja R2-näppäimiä painaessasi. Tunnet esimerkiksi kovaa vastusta, kun jännität jousta tai teet äkkijarrutuksen autolla.

• Liipaisintehostetta voi käyttää vain sitä tukevissa peleissä.
  • Liipaisintehoste ei välttämättä toimi, jos olet määrittänyt kuolleen alueen asetukset tietyllä tavalla.

Ohjaimen takana olevilla L2-/R2-näppäinten rajoittimilla voit säätää, kuinka pitkälle L2- ja R2-näppäimet liikkuvat painettaessa. Painalluksen voi säätää (ylhäältä alas) pitkäksi, keskipitkäksi tai lyhyeksi.

Jos L2-/R2-näppäinten rajoittimet asetetaan lyhyeen tai keskiasentoon, liipaisintehoste ei toimi.

Profiilin muokkaaminen tietokoneella

1. Valitse muokattava profiili.
  1. Valitse Muokkaa.
  • Testaa ohjainta -toiminnolla voit testata ohjaimen herkkyyttä ja syötealuetta.
  • Oletusprofiilia ei voi muokata tai poistaa.

Profiilin vaihtaminen tietokoneella

Voit vaihtaa profiilia pitämällä pelaamisen aikana Fn-näppäintä painettuna ja painamalla sitten profiilille määrittämääsi näppäintä (kolmio, ympyrä, risti tai neliö).

Kun vaihdat profiilia, ohjain värisee ja pelaajan merkkivalo välähtää seuraavasti.

• Fn-näppäin ja kolmio: Yksi välähdys
  • Fn-näppäin ja ympyrä: Kaksi välähdystä
  • Fn-näppäin ja risti: Kolme välähdystä
  • Fn-näppäin ja neliö: Neljä välähdystä

Voit muuttaa ohjaimen toimintaa profiilia vaihdettaessa Ohjaimen asetukset -valikosta.

Ohjainasetusten hallinta PlayStation Accessories -sovelluksessa

1. Avaa PlayStation Accessories -sovellus.
  2. Napsauta Ohjaimen asetukset -kuvaketta.
    Voit muuttaa seuraavia asetuksia:

Valitse palaute profiilin vaihtamisesta
Määritä ohjain ilmoittamaan profiilin vaihtamisesta värinällä tai valomerkillä.

Ohjaimen merkkivalojen kirkkaus
Aseta pelaajan merkkivalon ja ohjaimen valopalkin kirkkaus.

Esittely
Näytä tervetulonäyttö, joka näkyi, kun yhdistit langattoman DualSense Edge -ohjaimen ensimmäisen kerran.

Nollaa langaton DualSense Edge -ohjain
Kaikki luomasi profiilit poistetaan, asetukset nollataan ja ohjain palautetaan tehdasasetuksiin.

DualSense Edge -laiteohjelmiston päivittäminen tietokoneella

1. Avaa PlayStation Accessories -sovellus.
  1. Valitse Ohjaimen laiteohjelmisto (F).
    Tässä valikossa voit tarkistaa ohjaimen nykyisen laiteohjelmistoversion.
    Kun uusi versio on saatavilla, Päivitä-painike tulee näkyviin.
  • Älä sammuta Windows-tietokonetta tai katkaise ohjaimen yhteyttä, kun ohjainta päivitetään.
  • Jos haluat päivittää useamman ohjaimen, ohjaimet on päivitettävä yksi kerrallaan.
  • Voit tarkistaa ohjaimen yhdistämistavan valitsemalla Lisää ohjain.