Tietojen siirtäminen PS4- tai PS5-konsolista PS5-konsoliisi

Siirrä (kopioi) tietoja PS5™-konsoliisi PlayStation®4-konsolista tai toisesta PlayStation®5-konsolista.

Konsoli, josta siirrät tiedot, on lähdekonsoli. PS5-konsoli, johon tiedot siirretään, on kohdekonsoli.

Valmistaudu siirtoon

Muista tehdä seuraavat asiat lähdekonsolillasi, ennen kuin aloitat siirron:

1. Kirjaudu sisään samalle tilille, jolla olet kirjautuneena kohdekonsolille.
  1. Päivitä käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon
  1. Synkronoi trophyjen tiedot.
  1. Yhdistä lähde- ja kohdekonsoli samaan verkkoon. Voit käyttää LAN-kaapeleita tai muodostaa yhteyden langattomasti (Wi-Fi®).
Tässä on esimerkkitilanne, jossa molemmat konsolit muodostavat yhteyden langattomasti.
A) Verkko

Yhdistä molemmat konsolit samaan modeemiin tai reitittimeen ja siirrä tiedot langattomasti.

Jos konsolit käyttävät tavallisesti langatonta yhteyttä, lähdekonsolin tiedot voi siirtää kohdekonsoliin nopeammin käyttämällä LAN-kaapelia (myydään erikseen). Jos molemmat konsolit on yhdistetty verkkoon langallisella yhteydellä, niitä ei tarvitse liittää toisiinsa LAN-kaapelilla.

B) HDMI-kaapeli Yhdistä kohdekonsoli mukana toimitetulla HDMI-kaapelilla. Lähdekonsolia ei tarvitse liittää televisioon.
C) Virtajohto Käytä lähteenä käytettävän PS4- tai PS5-konsolin ja kohdekonsolin mukana toimitettuja virtajohtoja.

Tärkeää

• Älä sammuta lähde- tai kohdekonsolia tiedonsiirron aikana. Se voi aiheuttaa tietojen vahingoittumisen tai katoamisen.
  • Älä muuta verkkoasetuksia tai testaa Internet-yhteyttäsi tiedonsiirron aikana. Se voi aiheuttaa tietojen vahingoittumisen tai katoamisen.
  • PS5-konsoliin voi siirtää tietoja vain yhdestä PS4- tai PS5-konsolista.

Tietojen siirtäminen

Voit siirtää tietoja PS5-konsolin alkumäärityksen aikana noudattamalla näytöllä tiedonsiirtovaiheessa näkyviä ohjeita.

Jos haluat siirtää tietoja alkumäärityksen jälkeen, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että lähdekonsoliin on kytketty virta. Siirry kohdekonsolilla aloitusnäyttöön ja valitse Asetukset > Järjestelmä > Käyttöjärjestelmä.
  2. Valitse Tiedonsiirto > Jatka ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.
  • Kohdekonsoli käynnistyy automaattisesti uudelleen tiedonsiirron aikana. Voit alkaa käyttää konsolia heti uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Jotkin tiedot, kuten pelitiedot, jatkavat siirtymistä vielä konsolin uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
  • Kun peli on valmis pelattavaksi, pelin pikkukuva näkyy ilmestyy pelien aloitusnäyttöön. Voit valita pikkukuvan ja pelata peliä, vaikka muiden tietojen siirto olisi vielä kesken.
  • Voit tarkistaa tiedonsiirron edistymisen siirtymällä ohjauskeskukseen ja valitsemalla Lataukset/lähetykset.

Mitä tietoja voin siirtää PS5-konsoliin?

• Myös lähdekonsolin kirjautumiskoodit siirtyvät kohdekonsoliin. Kun kirjaudut kohdekonsoliin, kirjoita sama koodi.
  • Pelit ja tallennetut tiedot, jotka on jo tallennettu kohdekonsoliin, eivät siirry.

Siirrettävissä olevat tiedot

Alkumäärityksen aikana

Alkumäärityksen jälkeen

Käyttäjä- ja tilitiedot
Tämä koskee kaikkien käyttäjien tietoja, myös sellaisten, jotka eivät ole koskaan kirjautuneet tililleen PS5-lähdekonsolillasi.
Tallennetut tiedot
Tämä koskee PS5-konsolilla pelattavissa olevien pelien tietoja.

Kuvakaappaukset ja videoleikkeet

PS5-konsolilla pelattavissa olevat pelit
Konsolin asetukset
Tämä koskee esimerkiksi konsolin kieltä, kirjautumistietoja ja virransäästöasetuksia.

* Alkumäärityksen jälkeen voit siirtää vain kirjautuneena olevan käyttäjän tietoja.

Muita tiedonsiirtotapoja

Voit säästää aikaa käyttämällä peli- ja tallennustietoja, kun tiedonsiirto on valmis.

• Digitaaliset pelit voi ladata kohdekonsolin pelikirjastosta.
  • Jos kyseessä on levypohjainen peli, levy on asetettava kohdekonsoliin, jotta peli voidaan asentaa.
  • Jos käytät lähdekonsolilla laajennetun USB-tallennustilan asemaa, liitä asema kohdekonsoliin, jotta pääset käyttämään pelitietojasi.
  • Jos olet asentanut PS5-lähdekonsoliin M.2-SSD-aseman, voit irrottaa sen ja asentaa sen kohdekonsoliin, jotta pääset käyttämään siihen tallennettuja pelitietoja.
  • Jos olet PlayStation Plus -jäsen, voit ladata tallennetut tiedot pilvitallennustilasta.
  • Voit kopioida PS4-pelien tallennetut tiedot lähdekonsolista USB-asemaan ja kopioida tiedot sitten USB-aseman kautta kohdekonsoliin. Jos PS5-konsolilla on jo saman pelin tallennettuja tietoja, voit korvata ne USB-asemaan tallennetuilla tiedoilla.
    PS5-konsolin tallennettuja tietoja ei voi kopioida USB-asemaan.

Voinko siirtää tietoja PS5-konsoliin lapsen tilillä?

Jos käytät lapsen tiliä, et voi siirtää tietoja kohdekonsolin alkumäärityksen aikana. Lähdekonsolin tietoja voi siirtää lapsen tililtä seuraavilla tavoilla.

• Suorita lapsen tilin alkumääritys loppuun ja siirrä tiedot sen jälkeen.
  • Käytä alkumäärityksen suorittamiseen aikuisen tiliä. Sen jälkeen voit siirtää sekä aikuisen että lapsen tilin tiedot alkumäärityksen aikana.