Tärkeitä PlayStation®-tuotteita ja -palveluita koskevia huomioita

Tärkeitä PlayStation®-tuotteita ja -palveluita koskevia huomioita

Lakkautetut PlayStation -sovellukset, -ominaisuudet ja -palvelut

Katso, mitkä ominaisuudet eivät ole enää saatavilla PlayStation-konsolillasi.

13.11.2023 alkaen X:n (aiemmin Twitter) integrointi ei enää toimi PlayStation 5- ja PlayStation 4 -konsoleissa. Tämä kattaa X:ssä julkaistun sisällön katselemisen PS5-/PS4-konsoleilla sekä sisällön, trophyjen ja muiden pelaamiseen liittyvien tapahtumien julkaisemisen X:ään (tai linkin X-tilille) sekä niiden katselemisen siellä suoraan PS5-/PS4-konsoleilta. Lisätietoja siitä, kuinka pelitallennuksia voi jakaa PS5-konsolilta, on täällä ja PS4-konsolin osalta täällä.

7.7.2023 alkaen Spotify-sovellusta ei tueta eikä se ole saatavilla PS3-konsoleilla. Voit edelleen käyttää Spotify-sisältöä PS5- ja PS4-konsoleilla sekä muilla tuetuilla laitteilla.

18.7.2023 alkaen PlayStation Videota ei enää tueta eikä se ole saatavilla vuosina 2009–2018 valmistetuissa Sonyn ja kolmansien osapuolien Blu-Ray-soittimissa ja älytelevisioissa. Voit edelleen käyttää sisältöäsi PS5- tai PS4-konsolilla.

Syksystä 2022 alkaen PlayStation 5 -konsolien Kehut-toimintoa ei enää tueta. Toimintoa ei ole käytetty yhtä paljon kuin odotimme, joten ohjaamme resurssejamme muualle. Rohkaisemme yhteisömme jäseniä lähettämään jatkossakin positiivisia viestejä toisilleen.

Trend Micro on tarjonnut Kids Safety- / Web Security Service -palvelun internetin turvalliseen käyttämiseen PlayStation®3-laitteilla marraskuusta 2007 alkaen, PSP® (PlayStation®Portable) -laitteilla huhtikuusta 2009 alkaen ja PS Vita® -laitteilla joulukuusta 2011 alkaen. Palvelu lakkautetaan 31.5.2023.

11.5.2022 alkaen PS3-konsoleista ei voi enää siirtää sisältöä PS Vita -järjestelmiin. Sisältöä voi edelleen ladata suoraan PS3-konsoleihin tai PS Vita -järjestelmiin, ja sitä voi myös siirtää tietokoneen avulla.

Nämä muutokset eivät vaikuta olemassa oleviin PlayStation Plus -tilauksiin. Voit käyttää ja ladata kaikkea olemassa olevaa PlayStation Plus -sisältöäsi. Voit myös edelleen käyttää jo ostamaasi sisältöä kyseisillä laitteilla.

Jotta voit kirjautua sisään PlayStation Network -verkkoon PS3-konsoleilla tai PS Vita -järjestelmillä, tarvitset laiteasetusten salasanan.

• Huomautus: tilin luominen ja tietyt tilinhallinnan ominaisuudet ovat nyt käytettävissä vain tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella. Tämä ratkaisu parantaa järjestelmän suorituskykyä.

27.10.2021 alkaen luotto- tai pankkikorttia tai maksutapaa, kuten PayPalia, ei voi enää käyttää digitaalisen sisällön ostamiseen tai rahan lisäämiseen lompakkoon, kun PlayStation™Storea käytetään PS3™-konsolilla tai PS Vita -järjestelmällä.

Jotta voit ostaa digitaalista sisältöä PS3-konsolia tai PS Vita -järjestelmää varten, sinun on ensin lisättävä riittävästi rahaa lompakkoosi PlayStation Storessa. Voit lisätä rahaa lunastamalla PlayStation Store -lahjakortin, käyttämällä luotto- tai pankkikorttia, PayPalia tai muuta käytössä olevaa maksutapaa tietokoneella, mobiililaitteella, PS4-konsolilla tai PS5-konsolilla.

Miten tämä vaikuttaa peleihin, joissa on pelinsisäinen kauppa? Voinko ostaa ladattavaa sisältöä pelinsisäisestä kaupasta?
Voit edelleen ostaa sisältöä (myös DLC-lisäsisältöä) pelinsisäisistä kaupoista, mutta sinun on käytettävä lompakon varoja  sisällön maksamiseen PlayStation Storessa. Et voi käyttää ostoksen tekemiseen luotto- tai pankkikorttia tai muita maksutapoja, kuten PayPalia.

Voinko edelleen käyttää PlayStation Store -lahjakortteja PS3-konsoleissa tai PS Vita -järjestelmässä?
Kyllä, PlayStation Store -lahjakortteja voi käyttää PS3-konsoleissa ja PS Vita -järjestelmissä. Myös tuotekuponkeja ja tilauskuponkeja voi käyttää.

Huomautus: Tämän sivun tiedot on saatettu päivittää, joten tarkista välillä, onko uusia päivityksiä saatavilla.

31.8.2021 jälkeen emme enää myy tai vuokraa elokuvia tai TV-sisältöä PlayStation™Storessa. Lue alta, miten voit edelleen katsella rajattomasti elokuvia ja TV-sisältöä, jonka olet hankkinut aiemmin PlayStation Storesta.

PlayStation®5-konsoli:

1. Siirry  Mediasisällön aloitusnäyttöön  ja valitse Kaikki sovellukset.
  2. Etsi ja valitse Omat videot.
    Paikanna PlayStation Video -logo.
  3. Lataa ja avaa sovellus, niin pääset käsiksi elokuviisi ja TV-ohjelmiisi!

PlayStation®4-konsoli:

1. Siirry PlayStation Storen TV ja video -osioon.
  2. Etsi ja valitse Omat videot. Täältä pääset käsiksi elokuviisi ja TV-ohjelmiisi.

BRAVIA / Smart TV -sovellus:

1. Kirjaudu sisään PS Video -sovellukseen.
  2. Siirry Omat videot -osioon, niin pääset käsiksi elokuviisi ja TV-ohjelmiisi.

Mitä se tarkoittaa käytännössä?
Kun PlayStation®Portable (PSP) -konsolin PlayStation®Store viimeksi suljettiin vuonna 2016, pystyit silti tekemään hakuja ja pelinsisäisiä ostoja. 6.7.2021 alkaen nämä ominaisuudet kuitenkin poistuvat.

Mitä tapahtuu omistamallesi PSP-sisällölle?
Pystyt silti lataamaan aikaisemmin ostamiasi sisältöjä. Voit ladata aikaisemmin ostamasi PSP-sisällön PSP-konsolillesi siirtymällä laitteen Latauslistalle.

Mitä tapahtuu PSP-sisällölle, jota voi ostaa PS3-konsolin ja PS Vitan kaupoista?
Voit yhä ostaa PSP-sisältöä PS3-konsolin ja PS Vitan kaupoista. Et voi kuitenkaan tehdä PSP-ostoksia pelinsisäisen kaupan kautta.

28.6.2021 alkaen MyPlayStation-verkko-ominaisuutta ei enää tueta. Voit edelleen tarkastella pelikirjaston, ryhmien, ystävien, trophyjen ja profiilien tietoja PS4- tai PS5-konsolilla tai PS App -mobiilisovelluksessa. Profiili- ja pelikirjastotiedot ovat saatavilla myös verkossa profiilin pudotusvalikon kautta.

28.6.2021* alkaen PlayStation Vita -käyttäjät eivät voi enää käyttää viestipalvelua. Vaikka PS Vitan viestitoiminnot lakkautetaan, viestisi ovat edelleen saatavilla PS5- ja PS4-konsoleiden sekä PlayStation App -mobiilisovelluksen viestipalveluissa.

*Lakkautus alkaa 28.6.2021, lakkautuksen todellinen ajankohta voi vaihdella alueittain.

Kiitos, että olet käyttänyt PS4-konsolin PS Communities -yhteisöominaisuutta. Huhtikuusta 2021 alkaen tätä ominaisuutta ei enää tueta eikä se ole saatavilla PS4-konsolilla.

Voit edelleen pysyä yhteyksissä muiden kanssa ja käyttää viestintäominaisuuksia PS4-konsolilla ja PlayStation App -sovelluksessa.

19.10.2020 alkaen:

• Et voi enää ostaa PS3-, PSP- ja PS Vita -sisältöä, teemoja tai avatareja verkko- tai mobiilikaupastamme. Voit kuitenkin silti edelleen ostaa PS3-, PSP- ja PS Vita -sisältöä kyseisillä laitteilla.
  • Myös toivelista lakkautetaan ja kaikki toivelistallasi olevat kohteet poistetaan.

Nämä muutokset eivät vaikuta olemassa oleviin PlayStation Plus -tilauksiin. Voit edelleen käyttää kaikkia olemassa olevia PlayStation Plus -sisältöjäsi ja ladata niitä.

Voit myös edelleen käyttää jo ostamaasi sisältöä kyseisillä laitteilla.

PlayStation Messages -sovellus mobiililaitteille on integroitu PS App -sovellukseen 14.10.2020 alkaen, eikä se ole enää saatavilla erikseen. Jatka viestien lähettämistä ystäville lataamalla PS App -sovellus Apple- tai Android-laitteille.

Tapahtumien luonti ei ole enää saatavilla 14.10.2020 alkaen. Et voi luoda uusia tapahtumia, vastaanottaa ilmoituksia käyttäjien ajastamista tapahtumista tai osallistua ajastettuihin tapahtumiin.

Et voi enää luoda yhteisöä, johon pääsee vain pyynnöstä. Kaikki uudet yhteisöt ovat kaikkien käyttäjien saatavilla. Voit viestiä ystäviesi kanssa perustamalla ryhmän.

Pelaa yhdessä -toiminto ei ole enää saatavilla. Et voi enää aloittaa Pelaa yhdessä -istuntoa ryhmänäytöltä. Voit edelleen luoda ryhmiä ja jutella ystäville ryhmän kautta.

Alatilin luominen ja tilin päivitystoiminnot eivät ole enää saatavilla PlayStation 3 -konsolilla, PS Vitalla ja PSP:llä. Voit edelleen luoda ja päivittää lasten tilejä PS4:llä ja verkossa.

Pluto TV ei ole enää saatavilla PlayStation 3 -konsolilla.

Voit jatkossakin käyttää Pluto TV:tä PlayStation 4 -järjestelmällä, mobiililaitteilla ja verkossa osoitteessa https://Pluto.TV

Twitch ei ole enää saatavilla PlayStation 3 -konsolilla eikä PlayStation Vitalla.

30.6.2020* alkaen PlayStation 3 -käyttäjät eivät voi enää lähettää tai vastaanottaa viestejä muista PlayStation-alustoista ja -palveluista. Niitä ovat esimerkiksi PlayStation®4 (PS4), PlayStation® Messages -sovellus, My PlayStation® ja PlayStation®Vita. Huom:

• PS3-pelihälytyksiä ei enää näytetä PS4:llä tai PlayStation Messages -sovelluksessa.
  • PS3-käyttäjät voivat jatkaa viestiominaisuuden käyttöä muiden PS3-käyttäjien kanssa.
  • PS4:n, PS Vitan, PlayStation Messages -sovelluksen ja My PlayStationin käyttäjät voivat jatkaa viestiominaisuuden käyttöä.

*Lakkautus alkaa 30.6.2020, lakkautuksen todellinen ajankohta voi vaihdella alueittain.

Sony Interactive Entertainment lakkauttaa iOS/Android-laitteiden PlayStation Communities -sovelluksen 17. maaliskuuta 2020.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Ustream-ominaisuudet eivät ole enää saatavilla PS4-järjestelmässä ja Live from PlayStationissa:

• Pelikuvan lähetys Ustreamiin.
  • Ustream-lähetysten katsominen Live from PlayStation -toiminnolla PS4-järjestelmässä, PlayStation-sovelluksessa ja PlayStation Vitalla (PS Vita).

Pelaajat voivat lähettää pelikuvaa YouTuben, Twitchin ja DailyMotionin kautta ja katsoa näitä lähetyksiä Live from PlayStation -toiminnolla.

Pahoittelemme muutoksesta mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

*Lakkautuksen ajankohta riippuu alueesta.

PS4-järjestelmä ei enää tue Facebookin integrointia 7.10.2019 alkaen. Tämä vaikuttaa Facebookin jakamisominaisuuksiin, kuten pelikuvan ja trophy-saavutusten julkaisuun sekä kaverihakutoimintoon. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa.

Tammikuusta 2018 lähtien Media Go -sovellus ei ole enää ladattavissa. Sovelluksen aiemmin asentaneet käyttäjät voivat edelleen käyttää sovellusta ja sen tukisivustoa, mutta sovellusta ei enää tueta eikä sitä voi ladata uudelleen, jos asennus poistetaan.

• Twitter -sovellus
  • Near- ja Live from PlayStation® -sovellukset
  • YouTube-sovellus
  • Facebook -sovellus
  • Skype -sovellus

Huhtikuusta 2017 alkaen PlayStation™Video-palvelu (ent. Video Unlimited) lakkautetaan tietyissä Sony Bravia -televisioissa sekä video- ja äänituotteissa, jotka on julkaistu vuonna 2013 tai aiemmin.

Jos haluat lisätietoja malleista, joihin lakkautus vaikuttaa, ota yhteyttä Sonyyn.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Games on PlayStation -mobiilisovellus lakkautetaan syyskuusta 2015 alkaen.