Sådan indstiller du forældrekontrol på PlayStation-konsoller

Sådan indstiller du forældrekontrol på PlayStation-konsoller

Forældrekontrol og forbrugsgrænser fungerer sideløbende med familieadministration og kontrol af spilletid for at hjælpe dig med at styre dit barns aktivitet på PlayStation™Network.

Før du indstiller forældrekontrol, skal du oprette en familie og tilføje dit barns konto som familiemedlem.

Sådan indstiller du forældrekontrol online

1. Log på Kontohåndtering > Familieadministration.
  2. Vælg det mindreårige familiemedlem, du vil angive begrænsninger for, og vælg Rediger for at justere hver funktion.
  1. Gå til Indstillinger > Familie- og forældrekontrol > Familieadministration.
  2. Vælg det mindreårige familiemedlem, du vil angive begrænsninger for, og vælg en funktion, der skal justeres.
  1. Gå til Indstillinger > Forældrekontrol/Familieadministration > Familieadministration.
  2. Vælg det mindreårige familiemedlem, du vil angive begrænsninger for, og vælg en funktion, der skal justeres.
  • For at sikre, at forældrekontrollen er effektiv, skal du sørge for, at dit barn har fuldført e-mailbekræftelsen og er logget på PlayStation™Network (PSN) på de relevante konsoller.
  • Juster dine konsolindstillingerne for at forhindre familiemedlemmer i at ændre forældrekontrollen.
  • Hvis du ændrer indstillingerne for forældrekontrol, mens dit barn spiller et spil, skal du få dit barn til at logge af og logge på igen, før ændringerne træder i kraft.
  • Indstillingerne for forældrekontrol er ikke knyttet til én enhed, men til en konto. Hvis du ændrer en indstilling på én enhed, anvendes ændringen også på andre enheder.

Sådan angiver du, hvem der kan ændre dit barns indstillinger for personlige oplysninger online

1. Gå til Kontohåndtering, og vælg Familieadministration.
  2. Vælg et familiemedlem, der er et barn, og rul derefter ned til Fortrolighed.
  3. Vælg Indstillet af, og vælg derefter din indstilling i rullemenuen.
  4. Vælg Gem.

Hvis du vælger Indstillet af forælder/værge, kan familieadministratoren og forældre/værger ændre barnets indstillinger for personlige oplysninger.

Du kan også vælge, hvilke indstillinger (hvis nogen) du vil tillade dit barn at ændre. Hvis du tillader, at dit barn ændrer indstillinger, kan du også bestemme, hvilke indstillinger barnet kan vælge mellem for hver indstilling.

Du får besked, hver gang barnet justerer sine indstillinger.

Hvis du vælger Indstillet af barn, kan dit barn selv ændre indstillinger for personlige oplysninger. Forældre/værger kan kun se barnets indstillinger for personlige oplysninger.

Du får besked, hver gang barnet justerer sine indstillinger.

Sådan indstiller du en månedlig forbrugsgrænse

Når dit barn køber indhold fra PlayStation™Store på sin konto, trækkes betalingen fra familieadministratorens wallet.

Som familieadministrator, eller en udpeget forælder eller værge, kan du bestemme, hvor meget dit barn må bruge hver måned. Som standard er den månedlige forbrugsgrænse sat til 0. Hvis dit barn vil købe indhold på sin konto, skal du sørge for at ændre denne indstilling.

Bemærk, at hvis du er en "forælder eller værge", men ikke familieadministrator, skal du fortælle familieadministratoren, hvis du fortager ændringer i forbrugsgrænser. Hvis du er familieadministrator, skal du være opmærksom på, at den, du udpeger som værge, kan ændre de forbrugsgrænser, du har oprettet.

1. Log på Kontohåndtering > Familieadministration.
  2. Vælg den barnekonto, du vil angive begrænsninger for, og vælg Rediger for at justere Månedlig forbrugsgrænse.
  1. Gå til Indstillinger > Familie- og forældrekontrol > Familieadministration.
  2. Vælg dit barns konto, og vælg Forældrekontrol > Månedlig forbrugsgrænse.
  1. Gå til Indstillinger > Forældrekontrol/Familieadministration > Familieadministration.
  2. Du skal muligvis indtaste din adgangskode igen.
  3. Vælg den barnekonto, som du vil indstille restriktioner for, og vælg derefter Applikationer/enheder/netværksfunktioner > Månedlig forbrugsgrænse.

Hvilke forældrekontroller kan jeg ændre?

Du kan ændre følgende forældrekontroller, afhængigt af den enhed eller konsol, du bruger:

*Dette gælder kun for bestemte lande eller områder.

*Dette gælder kun for bestemte lande eller områder.

Sådan begrænser du kommunikation og brugergenereret indhold

Hvis Kommunikation og brugergenereret indhold er indstillet til Begræns eller Ikke tilladt, påvirkes følgende funktioner:

• Sende sms'er og voice chat med andre spillere.
    Det er tilladt at sende standardmeddelelser i spillet.
  • Deling af brugergenereret indhold.
  • Se en anden spillers brugergenererede indhold som f.eks. skærmbilleder, videoklip (spilvideoer), udsendelser, indhold i spillet og personlige profiler.

Bemærk, at børnekonti kan anmode om en undtagelse for at bruge kommunikationsfunktioner i et bestemt spil.

Sådan laver du en undtagelse

Dit barn kan anmode om at bruge en funktion, som du har begrænset.

Hvis dit barn forsøger at starte et begrænset spil, blokeres spillet, og der vises et skærmbillede. Herfra kan dit barn sende en anmodning til dig om at gøre en undtagelse for spillet. Når de har sendt en anmodning, modtager du som familieadministrator og udpegede forældre eller værger en meddelelse samt en e-mail.

Som familieadministrator, eller en udpeget forælder eller værge kan du tillade anmodningen på følgende måder:

1. Du modtager dit barns anmodning i en e-mail. Som familieadministrator eller udpeget forælder eller værge kan du besøge det websted, der er angivet i e-mailen, og logge på din konto.
  2. Vælg dit barn på listen over familiemedlemmer, og vælg derefter Gameplay i afsnittet Tilladte spil for at få vist deres anmodning.

Du kan også se dit barns anmodning fra nedenstående websted.

1. Log på som familieadministrator eller udpeget forælder eller værge.
  2. Tryk på PS-knappen for at gå til kontrolcenteret, og vælg Meddelelser
  3. Vælg dit barns anmodning, og vælg derefter Gå til [Tilladte spil]

Du kan også administrere dit barns anmodning ved at gå til Indstillinger > Familie og forældrekontrol > Familieadministration, vælge dit barn og derefter gå til Tilladte spil.

1. Du modtager dit barns anmodning som en meddelelse i PlayStation®App.
    Tryk på ikonet Meddelelser, og tryk derefter på anmodningen fra dit barn.
  2. Indtast din adgangskode.
  3. Rul ned til afsnittet Tilladte spil, og tryk derefter på Gameplay for at få vist deres anmodning.
  • Når du vil tillade kommunikationsfunktioner, skal du følge de samme anvisninger, som når du tillader spil. Der skal separat anmodes om undtagelser for spil og kommunikationsfunktioner.
  • Hvis du ændrer niveauet for forældrekontrol, kan dit barn fortsætte med at spille spil, der er tilladt.

Som familieadministrator, forældre eller værge kan du gøre en undtagelse og tillade brugen af kommunikationsfunktioner i spillet for et specifikt spil, selv hvis Kommunikation og brugergenereret indhold er indstillet til Begræns eller Ikke tilladt. Hvis dit barn forsøger at bruge kommunikationsfunktionerne i spillet under et spil, vises et skærmbillede. Herfra kan dit barn sende en anmodning til dig om at gøre en undtagelse for spillet.

1. Du modtager dit barns anmodning i en e-mail. Som familieadministrator eller udpeget forælder eller værge kan du besøge det websted, der er angivet i e-mailen, og logge på din konto.
  2. Vælg dit barn på listen over familiemedlemmer, og vælg derefter Kommunikation i afsnittet Tilladte spil for at få vist deres anmodning.

Du kan også se dit barns anmodning fra nedenstående websted.

1. Du modtager dit barns anmodning som en meddelelse i PS App.
    Tryk på ikonet Meddelelser, og tryk derefter på anmodningen fra dit barn.
  2. Indtast din adgangskode.
  3. Rul ned til afsnittet Tilladte spil, og tryk derefter på Kommunikation for at få vist deres anmodning.

Forudindstillede begrænsningsniveauer (kun PS5-konsoller)

Forældrekontrol er forudindstillet med aldersgrænser. Hvis du vælger et niveau, der passer til dit barns alder, kan du indstille nogle funktioner på et tidspunkt, så det er nemt og bekvemt.

• Hvis forældrekontrol er indstillet på dit barns konto på en PlayStation®4-konsol, et PlayStation®Vita-system eller online, vises de seneste indstillinger på din PlayStation®5-konsol.
  • Du kan også ændre specifikke indstillinger i et forudindstillet begrænsningsniveau. Når du gør dette, ændres begrænsningsniveauet til Tilpas.
  • Start af PS5-spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er den samme eller lavere end barnets alder.
  • Start af PS4/PS3- spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er 15 år og derunder.
  • Start af Blu-ray Disc
    Kan afspille diske, hvis aldersgrænsen er 16 år og derunder.
  • Start af DVD
    Begræns ikke.
  • Begræns brug af PS VR og PS VR2
    Begræns ikke.
  • Begræns webbrowsing
    Begræns ikke.
  • Begræns kommunikation og brugergenereret indhold
    Begræns ikke.
  • Aldersfiltrering til onlineindhold*
    Begræns.
  • Indstil månedlig forbrugsgrænse
    0.
  • Start af PS5-spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er den samme eller lavere end barnets alder.
  • Start af PS4/PS3- spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er 12 eller 13 år eller derunder.
  • Start af Blu-ray Disc
    Kan afspille diske, hvis aldersgrænsen er 13 år og derunder.
  • Start af DVD
    Begræns ikke.
  • Begræns brug af PS VR og PS VR2
    Begræns ikke.
  • Webbrowsing
    Begræns.
  • Begræns kommunikation og brugergenereret indhold
    Begræns.
  • Aldersfiltrering til onlineindhold*
    Begræns.
  • Indstil månedlig forbrugsgrænse
    0.
  • Start af PS5-spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er den samme eller lavere end barnets alder.
  • Start af PS4/PS3- spil og -apps
    Kan starte indhold, hvis aldersgrænsen er 6 eller 7 år og derunder.
  • Start af Blu-ray Disc
    Kan afspille diske, hvis aldersgrænsen er 7 år og derunder.
  • Start af DVD
    Begræns ikke.
  • Begræns brug af PS VR og PS VR2
    Begræns.
  • Webbrowsing
    Begræns.
  • Begræns kommunikation og brugergenereret indhold
    Begræns.
  • Aldersfiltrering til onlineindhold*
    Begræns.
  • Indstil månedlig forbrugsgrænse

*Dette gælder kun for bestemte lande eller områder.