Speltidskontroller på PlayStation

Så här ställer du in speltidskontroller på PlayStation

Lär dig hur du hanterar speltidskontroller på PlayStation®5-konsoler, PlayStation®4-konsoler och mobila enheter.

Vad är speltidskontroller?

Familjeöverhuvuden kan ställa in begränsningar för när och hur länge varje barn kan spela på PS5™-konsoler och PS4™-konsoler.

Förutsättningar för att ställa in speltidskontroller:

• Du behöver ett PlayStation™Network-konto.

• Varje barn behöver ha ett eget separat konto skapat med deras uppgifter (namn och födelsedatum).

• Ditt konto måste antingen fungera som familjeöverhuvud eller vårdnadshavare utsedd av familjeöverhuvudet. Det barn vars konto du hanterar måste vara en familjemedlem.

• Tidszonen måste anges för barnkontot innan speltidskontroller kan justeras.

Hur fungerar speltid?

Det finns tre inställningar för att hantera speltiden:

• Begränsa speltid: ”Begränsa” eller ”Begränsa inte”.

• När speltiden tar slut: ”Meddela bara” eller ”Logga ut” barnkontot.

• Tillåtna speltider och klockslag: ”Tidslängd” och ”Tillåtna klockslag” för alla dagar eller vissa dagar i veckan.

När yngre spelare närmar sig slutet av speltiden visas aviseringar högst upp på skärmen som anger när det är dags att spara och avsluta. Familjeöverhuvuden kan även ställa in systemet till att automatiskt logga ut barnfamiljemedlemmar när speltiden är slut.

På PS5-konsoler kan familjeöverhuvudet välja Ändra speltid för idag för att ge ett barnkonto mer speltid inom tillåtna klockslag.

Observera att speltider för barnkonton som är offline bara tillämpas på den konsol där de ställts in. Speltiden för onlinekonton ger begränsningar för barnkontot på alla anslutna PS5-konsoler och PS4-konsoler.

Så här ställer du in speltidskontroller

Webbläsare: ställa in speltid

1. Gå till Kontohantering och logga in som familjeöverhuvud eller vårdnadshavare för det barnkonto du vill hantera.
  2. Gå till Familjehantering och välj barnkontot.
  3. Välj Redigera bredvid gränsen för speltid och Spara för att tillämpa ändringarna.
  1. Logga in som familjeöverhuvud eller vårdnadshavare för det barnkonto du vill hantera.
  2. Gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Familjehantering och välj barnkontot
  3. Välj en Tidszon och välj sedan inställningar för speltid .
  4. När du har angett begränsningarna väljer du Spara för att tillämpa dem.
  1. Logga in som familjeöverhuvud eller vårdnadshavare för det barnkonto du vill hantera.
  2. Gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering, och välj barnkontot.
  3. Välj en Tidszon och välj sedan Inställningar för speltid
  4. När du har angett begränsningarna väljer du Spara , så tillämpas de.