Så här gör du en anmälan på PSN

Ta reda på hur du gör en anmälan på PlayStation®5-konsoler, PlayStation®4-konsoler och i PlayStation®App.

Du bör anmäla profiler, spelarinnehåll och meddelanden från andra spelare om de bryter mot vår uppförandekod.

Så här anmäler du ett meddelande på PS5-konsoler

1. Tryck på PS-knappen på handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base.
  2. Välj ikonen Meddelanden och markera meddelandet. Tryck på alternativknappen på handkontrollen och välj Anmäl.
  3. Välj Nästa och välj orsaken till din anmälan.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
    Du kan välja att blockera användaren i slutet av anmälan.
  1. Välj Meddelanden på funktionsskärmen.
  2. Markera meddelandet, tryck på OPTIONS-knappen och välj Anmäl.
  1. Välj Nästa och välj orsaken till din anmälan.
  2. Följ anvisningarna på skärmen.
    Du kan välja att blockera användaren i slutet av anmälan.
  1. Tryck på ikonen Chattar högst upp till vänster på hemskärmen.
  2. Tryck och håll ned på meddelandet och välj Anmäl meddelande.
  3. Markera meddelandet och välj orsaken till din anmälan.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
    Du kan välja att blockera användaren i slutet av anmälan.

Så här anmäler du en profil eller innehåll på PS5-konsoler

1. Tryck på PS-knappen på handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base.
  2. Välj ikonen Vänner och välj Sök efter spelare för att söka efter och välja en spelare, eller välj en spelare i vänlistan.
  3. Välj … (Mer) > Anmäl och välj orsaken till din anmälan.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
    Du kan välja att blockera användaren i slutet av anmälan.
  1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. Välj Sök för att söka efter och välja en spelare, eller välj en spelare från listan Alla vänner.
  3. Tryck på OPTIONS-knappen, välj Anmäl och välj orsaken till din anmälan.
  1. Följ anvisningarna på skärmen.
    Du kan välja att blockera användaren i slutet av anmälan.
  1. Tryck på ikonen Vänner högst upp till höger på hemskärmen.
  2. Välj … (Mer) > Anmäl och välj orsaken till din anmälan.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
    Du kan välja att blockera användaren i slutet av anmälan.

Så här anmäler du en röstchatt på PS5-konsoler

Anmälan av röstchatt stöds endast på PS5®-konsoler.

1. Tryck på PS-knappen på handkontrollen och öppna kontrollcentret, och välj sedan kortet för röstchatten där konversationen ägde rum.
  2. Välj … (Mer) > Anmäl och välj orsaken till din anmälan.
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att anmäla.
    Du kan välja att blockera användaren i slutet av anmälan.
  • Du kan anmäla ett 40 sekunder långt klipp av de senaste 5 minuternas samtal (du kan bara göra ett klipp på 20 sekunder, men 10 sekunder läggs automatiskt till före och efter det).
  • Välj Jag är osäker om du inte vet vem som pratade vid tidpunkten i fråga.
  • Röstchattfunktionen övervakar eller spelar inte aktivt in dina konversationer. Vi registrerar bara anmälan av trakasserier online för utredning.
  • Du kan fortfarande anmäla andra spelare, och spelare kan fortfarande anmäla dig om du inaktiverar röstdatainsamling. Om du aktiverar det hjälper det Sony Interactive Entertainment att förbättra röstfunktioner som transkribering och röstinmatning.
  • Om du vill aktivera eller inaktivera röstinsamling går du till Inställningar > Användare och konton > Sekretess > Röstdatainsamling.

Vilken typ av innehåll kan jag anmäla?

Anmäl alltid det specifika innehåll som du tror bryter mot uppförandekoden. Du kan även blockera spelare för att förhindra ytterligare interaktioner.

Typ av innehåll

PS5-konsol

PS4-konsol PlayStation App

profilinnehåll

skärmbilder och videor

sändningar och kommentarer

Game Base-gruppnamn, ikoner eller chattmeddelanden

textmeddelanden

röstchattar

- -

vänförfrågningar

- -

Nyheter

- -

Om du ser eller hör något stötande när du spelar ett spel använder du anmälningsfunktionen i spelet. Vissa spel har dock ingen anmälningsfunktion.

Vad händer när du gör en anmälan?

Anmälan granskas av moderatorer som avgör om innehållet som anmäls bryter mot uppförandekoden. Om det gör det tar vi bort innehållet och vidtar lämpliga åtgärder mot spelaren som delade det.

• Du får meddelanden när en anmälan görs och granskas samt när åtgärder vidtas.
  • Det är ett brott mot uppförandekoden att göra en falsk anmälan, och det kan leda till tillfällig eller permanent avstängning av ditt konto.