Viktig information om PlayStation®-produkter och -tjänster

PlayStation-appar, -funktioner och -tjänster som inte längre är tillgängliga

Information om funktioner som inte längre är tillgängliga på din PlayStation-konsol.

Från och med den 13 november 2023 fungerar inte längre integrationen med X (som tidigare hette Twitter) på PlayStation 5- och PlayStation 4-konsoler. Det omfattar möjligheten att visa innehåll som lagts upp på X på PS5/PS4 samt möjligheten att lägga upp och visa innehåll, trophies och andra spelrelaterade aktiviteter på X direkt från PS5/PS4 (eller att länka ett X-konto för att göra det). Om du vill ha mer information om hur du delar spelklipp från PS5 klickar du här, och för PS4 klickar du här.

Från och med den 7 juli 2023 stöds inte Spotify-appen och den är inte längre tillgänglig på PS3-konsoler. Du kan fortfarande komma åt Spotify-innehåll på PS5- och PS4-konsoler, och alla andra enheter med stöd för Spotify.

Från och med den 18 juli 2023 stöds inte PlayStation Video och är inte tillgängligt på Blu-Ray-spelare eller smart-tv-apparater från Sony eller tredje part, tillverkade mellan 2009 och 2018. Du kan fortfarande komma åt ditt innehåll på din PS5-konsol eller PS4-konsol.

Funktionen för komplimanger stöds inte längre på PlayStation 5 från hösten 2022. Funktionen har inte använts så mycket som vi hade förväntat oss, så vi lägger om vårt fokus. Vi uppmuntrar alla i vår community att fortsätta att skicka positiva meddelanden till varandra.

Trend Micro har tillhandahållit tjänsten Kids Safety/Web Security för säker tillgång till internet från en webbläsare på din PlayStation-enhet, från november 2007 för PlayStation®3, april 2009 för PSP® (PlayStation®Portable) och december 2011 för PS Vita®. Vi slutar erbjuda tjänsten från den 31 maj 2023.

Från och med den 11 maj 2022 kan du inte överföra innehåll från PS3-konsoler till PS Vita-system. Innehåll kan fortfarande laddas ned direkt till PS3-konsoler eller PS Vita-system eller överföras med hjälp av en dator.

Befintliga PlayStation Plus-abonnemang påverkas inte av de här förändringarna. Du kan komma åt och ladda ned allt befintligt PlayStation Plus-innehåll. Dessutom kommer du fortfarande åt innehåll du redan har köpt på enheterna.

Om du vill logga in på PlayStation Network på PS3-konsoler eller PS Vita-system behöver du ett lösenord för enhetskonfiguration.

• Observera att funktionen för att skapa konto och vissa kontohanteringsfunktioner nu endast är tillgängliga på en dator eller via en mobil webbläsare. Det är för att förbättra övergripande systemprestanda.

Från och med den 27 oktober 2021 kan du inte längre använda kredit- och betalkort eller betalningssätt som PayPal för att köpa digitalt innehåll eller lägga till pengar i din plånbok när du besöker PlayStation™Store på en PS3™-konsol eller ett PS Vita-system.

Om du vill köpa digitalt innehåll till din PS3-konsol eller ditt PS Vita-system måste du först lägga till tillräckligt med pengar i din plånbok i PlayStation Store. Du kan lägga till pengar genom att lösa in PlayStation Store-presentkort, använda kredit- och betalkort, PayPal och andra tillgängliga betalningssätt på en stationär dator, mobilenhet, PS4-konsol eller PS5-konsol.

Hur påverkar det här spel med butik i spelet? Kan jag köpa hämtmaterial i butiker i spel?
Du kan fortfarande köpa innehåll (inklusive hämtmaterial) i butiker i spel, men du måste använda din plånbok till att betala för innehållet i PlayStation Store. Du kan inte använda kredit- och betalkort eller andra betalningssätt, som PayPal, till att slutföra köp.

Kan jag fortfarande att använda presentkort i PlayStation Store på min PS3-konsol eller mitt PS Vita-system?
Ja, du kan använda PlayStation Store-presentkort både på PS3-konsoler och PS Vita-system. Dessutom kan du använda produkt- och abonnemangskuponger.

Obs! Informationen på den här sidan kan uppdateras, så kontrollera med jämna mellanrum om det finns nya uppdateringar.

Efter den 31 augusti 2021 kommer vi inte längre att sälja eller hyra ut film- och tv-innehåll på PlayStation™Store. Se informationen nedan om hur du fortfarande kan få tillgång till film- och tv-innehåll som du tidigare har köpt via PlayStation Store för uppspelning på begäran.

PlayStation®5-konsol:

1. Gå till  Hem för media och välj Alla appar.
  2. Hitta och välj Mina videor.
    Håll utkik efter PlayStation Video-loggan.
  3. Ladda ned och öppna appen för att få tillgång till dina filmer och tv-program.

PlayStation®4-konsol:

1. Gå till avsnittet TV & Video på PlayStation Store.
  2. Hitta och välj Mina videor. Härifrån får du tillgång till dina filmer och tv-program.

BRAVIA/Smart TV-appen:

1. Logga in på PS Video-appen.
  2. Gå till avsnittet Mina videor för att få tillgång till dina filmer och tv-program.

Vad innebär det för dig?
När PlayStation®Store för PlayStation®Portable (PSP) tidigare stängdes år 2016 kunde du fortfarande göra sökningar och köp i spelet. Från och med den 6 juli 2021 kan du inte längre göra sökningar eller köp i spelet.

Vad händer med PSP-innehåll som jag redan äger?
Du kommer fortfarande kunna ladda ned PSP-innehåll som du tidigare köpt. Du kan ladda ned PSP-innehåll som du tidigare köpt till din PSP genom att öppna Nedladdningslista på enheten.

Hur är det med PSP-innehåll som finns att köpa i PS3- och PS Vita-butikerna?
Du kan fortfarande köpa och spela PSP-innehåll som finns i PS3- och PS Vita-butikerna. Men du kommer inte längre att kunna genomföra köp via butiker i spel för PSP-innehåll.

Från och med den 28 juni 2021 finns det inte längre stöd för webbfunktionen MyPlayStation. Du kommer fortfarande ha tillgång till ditt spelbibliotek, dina partyn, dina vänner, dina trophies och din profilinformation på dina PS5- och PS4-konsoler och via PS-appen på mobilen. Profil- och spelbiblioteksinformationen kommer också att vara tillgänglig i profilmenylistrutan på webben.

Från och med den 28 juni 2021* kan användare på PlayStation Vita inte längre använda meddelandetjänsten. Även om du inte längre kan skicka meddelanden på PS Vita kommer dina meddelanden fortfarande att finnas tillgängliga för dig på meddelandetjänsten på PS5-konsoler, PS4-konsoler och på mobil via PlayStation App.

*Upphörandet av tjänsten inleds den 28 juni 2021 men det faktiska datumet för upphörandet kan variera beroende på område.

Tack för att du använder funktionen PS Communities på din PS4-konsol. Från och med april 2021 kommer den här funktionen inte längre att stödjas eller vara tillgänglig på din PS4-konsol.

Du kommer dock fortfarande kunna vara ansluten och använda meddelandefunktioner med mera på din PS4 och PlayStation-appen.

Från och med den 19 oktober 2020:

• går det inte längre att köpa innehåll, teman och avatarer till PS3, PSP och PS Vita från vår webb- och mobilbutik. Du kan emellertid fortfarande köpa innehåll till PS3, PSP och PS Vita på de respektive enheterna.
  • Vi tar även bort önskelistan och allt du har på din önskelista tas bort.

Befintliga PlayStation Plus-abonnemang påverkas inte av de här förändringarna. Du kan fortfarande komma åt och hämta allt ditt befintliga PlayStation Plus-innehåll.

Dessutom kommer du fortfarande åt innehåll du redan köpt på de respektive enheterna.

Från och med den 14 oktober 2020 är appen PlayStation Messages för mobila enheter integrerad med PS App och finns inte längre separat. Hämta PS App för Apple- och Android-enheter om du vill fortsätta skicka meddelanden till dina vänner.

Från och med den 14 oktober 2020 går det inte längre att skapa händelser. Du kan inte längre skapa nya händelser, ta emot meddelanden om händelser som schemalagts av användare eller komma åt dina schemalagda händelser.

Du kan inte längre skapa en mötesplats som endast är öppen på begäran. Alla nya mötesplatser blir tillgängliga för alla användare. Skapa ett party om du vill kommunicera med dina vänner.

Funktionen Spela tillsammans försvinner. Du kommer inte att kunna starta en session för att spela tillsammans på skärmen Party. Du kan fortsätta att skapa partyn och prata med dina vänner via partyt.

Funktionerna för att skapa underkonton och uppgradera konton är inte längre tillgängliga på PlayStation 3, PS Vita och PSP. Du kan fortsätta att skapa och uppgradera barnkonton på PS4 och på nätet.

Pluto TV är inte längre tillgängligt på PlayStation 3.

Du kan fortsätta att använda Pluto TV på PlayStation 4-system, mobila enheter och på webben på https://Pluto.TV

Twitch är inte längre tillgängligt på PlayStation 3 och PlayStation Vita.

Från den 30 juni 2020* kan PlayStation 3-användare inte längre skicka eller ta emot meddelanden från följande PlayStation-plattformar och -tjänster: PlayStation®4 (PS4), PlayStation® Messages-appen, My PlayStation® och PlayStation® Vita. Obs!

• PS3-spelmeddelanden visas inte längre på PS4 eller i PlayStation Messages-appen.
  • PS3-användare kan fortsätta att använda meddelandefunktionen med andra PS3-användare.
  • Användare på PS4, PS Vita, PlayStation Messages-appen och My PlayStation kan fortsätta att använda meddelandefunktionen.

* Upphörandet av tjänsten inleddes den 30 juni 2020 men det faktiska datumet för upphörandet kan variera beroende på område.

Från och med den 17 mars 2020 är appen PlayStation Communities inte längre tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter det här kan medföra.

Ustream-funktioner som inte längre är tillgängliga på PS4-systemet och Live från PlayStation:

• sändning ut spelförlopp till Ustream
  • visning av Ustream-sändningar från ”Live från PlayStation” på PS4-system, i PlayStation App och på PlayStation Vita (PS Vita).

Du kan sända spelande via YouTube, Twitch och DailyMotion och titta på de sändningarna via Live från PlayStation.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter det här kan orsaka och tackar för din förståelse.

* Tidpunkten för när funktionerna inte längre är tillgängliga varierar beroende på region.

Sedan den 7 oktober 2019 stöds inte längre Facebook-integrering på PS4-systemet. Det här omfattar funktionerna för Facebook-delning, som att lägga upp spel och trophy-aktivitet, samt att använda funktionen för att söka efter vänner. Vi beklagar eventuella besvär.

Sedan januari 2018 kan Media Go-programmet inte längre laddas ned. Användare som har programmet installerat kan fortfarande använda det och kan öppna supportwebbplatsen, men programmet stöds inte längre och går inte att ladda ned igen om du skulle ta bort det.

• Twitter-applikation
  • Apparna ”PlayStation Near” och ”Live från PlayStation®”
  • YouTube-program
  • Facebook-program
  • Skype-program

I april 2017 avslutades tjänsten PlayStation™Video (som tidigare hette Video Unlimited) på utvalda Sony Bravia-tv-apparater och video- och ljudprodukter som lanserades 2013 och tidigare.

Kontakta Sony om du vill ha mer information om vilka modeller som påverkas.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter det här kan medföra.

I september 2015 avslutades spel i appen PlayStation Mobile.