Slik logger du på PSN med en tilgangsnøkkel

Finn ut hvordan tilgangsnøkler kan gjøre kontoen din tryggere, hvordan du konfigurerer og hvordan du logger på PlayStation™Network (PSN) med en tilgangsnøkkel.

Slik konfigurerer du en tilgangsnøkkel på PSN

1. Logg på Kontoadministrasjon.
  2. Gå til Sikkerhet, og aktiver Logg på med tilgangsnøkkel.
  3. Velg Opprett en tilgangsnøkkel.
  4. Velg hvordan du vil opprette en tilgangsnøkkel, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å fullføre konfigurasjonen.

Når du har fullført opprettelsen av tilgangsnøkkelen, mottar du en bekreftelse på e-post. Deretter bruker du tilgangsnøkkelen når du trenger å logge på PSN.

• Hvis du bruker Android, må du kontrollere at Google-kontoen din er kompatibel med Google Play-tjenester.
  • Anbefalte leverandører av tilgangsnøkler inkluderer iCloud-nøkkelring, Google Passordlagring, 1Password og Dashlane.
  • Det kan oppstå problemer med enkelte sikkerhetsnøkler. Vurder å bruke synkroniserte tilgangsnøkler på mobilenheter.
  • På mobilenheter må du bruke standard kameraprogram til å aktivere og logge på med en tilgangsnøkkel.
    Enkelte Android-telefoner kan kreve installasjon av en QR-skanneapp for enkelte tilgangsnøkler.

Slik logger du på med tilgangsnøkkelen på PlayStation Network

1. Gå til påloggingsskjermbildet på PlayStation®5-konsollen, PlayStation®4-konsollen eller den tilkoblede enheten.
  1. Når du prøver å logge på, blir du bedt om å bruke den lagrede tilgangsnøkkelen din til å logge på.
  • Tilgangsnøkler støttes på de fleste mobilenheter med iOS 16+ eller Android 9+.
  • Unngå å bruke PIN-kode som tilgangsnøkkel på Android.
  • Hvis du logger på en nettleser, bruker du de nyeste versjonene av Safari, Chrome og Edge.

Slik legger du til tilgangsnøkkel på PSN

Hvis du har konfigurert en tilgangsnøkkel for kontoen din, følger du denne fremgangsmåten for å legge til flere tilgangsnøkler.

1. Logg på Kontoadministrasjon.
  2. Gå til Sikkerhet, og velg Administrer tilgangsnøkler.
  3. Velg Opprett en tilgangsnøkkel og deretter Opprett på denne enheten eller Opprett på en annen enhet.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere en ny tilgangsnøkkel.
  1. Logg på Kontoadministrasjon.
  2. Gå til Sikkerhet og velg Administrer tilgangsnøkler.
  3. Velg Fjern ved siden av tilgangsnøkkelen.

Slik tilbakestiller du til passordpålogging på PSN

1. Logg på Kontoadministrasjon.
  2. Gå til Sikkerhet, og deaktiver Logg på med tilgangsnøkkel.
  3. Opprett et passord for å logge på PSN.

Har du problemer?

Hvis du har problemer med å logge på med tilgangsnøkkel eller enheten din, kan du velge Du kan ikke logge på med en passnøkkel fra påloggingsskjermbildet og logge på via e-post eller QR-kode.

Merk:

• Hvis du har problemer med å bruke tilgangsnøkkel med Avstandsspill på Mac, kan du velge tilbakestille til pålogging med passord
  • Hvis nettleseren din ikke er oppdatert, kan det hende at tilgangsnøkler ikke støttes. Hvis du opplever denne typen problem, kan du velge å tilbakestille til pålogging med passord.
  • Bruk av tilgangsnøkler mellom enkelte Android- og Windows-enheter kan føre til problemer. Hvis du opplever denne typen problem, må du velge Kan ikke logge på med tilgangsnøkkel.

Vanlige spørsmål

Hva er tilgangsnøkler?
Tilgangsnøkler er en passorderstatning som gjør at du kan logge deg trygt inn på kontoene dine på nett ved hjelp av biometriske opplysninger som fingeravtrykk, ansiktsskanning eller en PIN-kode for skjermlås. Tilgangsnøkler som administreres av telefon- eller dataoperativsystemer, synkroniseres automatisk mellom enhetene via en skytjeneste.

Kan jeg bruke en tilgangsnøkkel for PS Vita-systemer eller PS3-konsoller?
På PlayStation®3-konsoller og PlayStation®Vita-systemer kreves det nå et enhetspassord for å logge på PlayStation™Network.

Hva skjer hvis jeg mister telefonen min? Kan jeg fremdeles logge meg på en annen enhet?
Hvis du har en annen enhet i enhetens økosystem (for eksempel iPad eller Mac), kan du logge på med den enheten siden tilgangsnøkkelen er delt. Hvis du ikke får tilgang til en gyldig tilgangsnøkkel, går du til veiledningen nedenfor.

Kan jeg ha flere tilgangsnøkler på kontoen min?
Ja. Tilgangsnøkkelen kan brukes på alle enheter i enhetens økosystem (en iPhone-tilgangsnøkkel kan for eksempel brukes umiddelbart på en iPad eller Mac som bruker samme Apple-ID). Du kan også legge til flere tilgangsnøkler.

Kan jeg bytte tilbake til passordbasert godkjenning etter å ha brukt en tilgangsnøkkel
Ja. Du kan gå tilbake til passordgodkjenning via sikkerhetsinnstillingene.