Bli med i et spill på PS5-konsoller

Hvordan bli med i et spill på PS5-konsoller

Finn ut hvordan du blir med i et spill med vennene dine på en PlayStation®5-konsoll.

For enkelte spill må du være et PlayStation®Plus-medlem for flerspillerspilling online. Sjekk PlayStation™Store for mer informasjon.

Hvordan bli med i en spillgruppe på PS5-konsoller

Når du har en venn i en spillgruppe du kan bli med i, kan du finne gruppen på profilen deres eller kontrollsenteret. Du kan bli med i gruppen hvis du har spillet installert og det er åpne plasser i gruppen.

1. Velg kortet og velg Bli med i gruppe
  2. Det kan være tilfeller der du må be om å bli med i spillgruppen. Når dette skjer, velger du ganske enkelt Be om å få bli med

Du mottar et varsel når du blir invitert av en annen spiller til å spille et spill. Åpne varslet og velg Bli med.

Slik inviterer du spillere til spillgruppen din på PS5-konsoller

Du kan også invitere en spiller eller flere spillere til ditt nåværende spill, eller du kan starte et nytt spill. Send spillinvitasjoner til spillere på følgende måter:

• Gå til en spillerprofil og velg Inviter til spill. Velg et av alternativene og følg instruksjonen på skjermen.
    Denne metoden fungerer kun for PS5-spill.
  • Gå til kontrollsenteret, og velg Game Base. Velg enten en online-venn, gruppe med spillere eller et selskap og velg Inviter til spill.
    Hvis du velger en gruppe med spillere eller et selskap, sendes en invitasjon til alle medlemmer.
    Denne metoden fungerer kun for PS5-spill.
  • I de fleste spill kan du invitere en spiller fra inne i spillet. Måten du inviterer en spiller på, kan være forskjellig for hvert spill.
    Denne måten fungerer for både PS5- og PS4-spill.
  • Hvis det er en spiller i gruppen med spillere eller gruppen du har blokkert, vil de ikke motta spillinvitasjonen din.
  • Når du vil forlate spillgruppen din, lukker du bare spillet.

Hvordan administrere spillgruppen din

Når du starter et spill som andre spillere kan bli med i, opprettes en spillgruppe, og du blir gruppeleder.
Velg kortet i kontrollsenteret merket Pågår for å administrere spillgruppen din.

Hvis du ikke er gruppeleder, kan du fortsatt bruke kortet til å se gruppedetaljer og profiler til andre spillere i spillgruppen.

A ) Inviter til spill
Velg venner, en gruppe spillere, et selskap og til og med spillere du har spilt sammen med til å bli med i spillgruppen din.

B ) Spillinnstillinger
Velg hvem som kan bli med i spillgruppen din, hvem som kan invitere andre til gruppen, og hvem som kan be om å bli med i gruppen.

C ) Spillere
Se hvem som er i spillgruppen. Hvis det er flere spillere i gruppen enn det som vises, velger du Vis alle spillere.
Gruppelederen har et gruppelederikon.
Som gruppeleder kan du velge en spiller som skal oppgraderes til gruppeleder (det kan kun være én gruppeleder om gangen), eller sparke ut en spiller.

D ) Spilldetaljer
Se detaljer som når spillgruppen ble opprettet og de kompatible versjonene av spillet. Hvis det er flere detaljer enn det som vises, velger du Vis alle detaljer.