Spille i turneringer på PSN

Slik kan du spille i turneringer på PSN

Finn ut hvordan du kan delta i turneringer via PlayStation™Network (PSN) på PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsoller.

I noen spill kan du delta i turneringer for å finne ut hvilken rangering du fortjener. Først må du registrere deg for en kommende turnering og deretter bli med før starttidspunktet på turneringsdagen.

Merk deg at det er påkrevd med PlayStation®Plus-medlemskap for å benytte denne funksjonen.

Slik registrerer du deg for turneringer på PS5-konsoller

1. Fra kontrollsenteret velger du kortet som heter Turneringer , eller så velger du Turneringer fra huben for et spill på hjemskjermen for spill.
  2. Velg turneringen som er merket med Registrer deg nå.
    Da får du se detaljer om turneringen, for eksempel starttidspunkt og dato, og eventuelle belønninger du kan få. Velg Vis alle detaljer for å se mer informasjon, som beregnet spilletid, antall spillere og turneringsformat.
  3. Velg Registrer deg.
    Turneringsreglene vises. Sørg for å lese dem nøye.
  4. Velg Godta.
    Nå skal registreringen være fullført. Deretter skal informasjonen om turneringen vises igjen, for eksempel når den starter og belønningene du kan få. Når turneringen starter, ser du hvem som deltar, samt Bli med nå-knappen.
  • Hvis du vil se turneringsreglene igjen, eller hvis du vil avregistrere deg etter at du er ferdig med registreringen, velger du turneringskortet fra kontrollsenteret og turneringen du har registrert deg for. Velg deretter … (mer). Du kan også invitere venner eller andre spillere til å bli med i turneringen.
  • Du får varsler om at turneringen starter snart, eller om den blir avlyst. Aktiver pop-up-varsler, slik at du ikke går glipp av noe.
  1. Velg Arrangementer fra funksjonsskjermen.
  2. Velg Turneringer, og velg deretter turneringen du vil bli med i.
  3. Velg Registrer deg på detaljskjermen til turneringen.
  4. Hvis du vil spille en lagturnering, velger du et lag som skal registreres, og deretter velger du hvem du vil skal være med på laget.
  • Når du blir med i en turnering for første gang, må du oppgi kontoopplysningene dine til leverandøren av turneringsplattformen. Hvis du ikke har en konto, må du opprette en ved å gå til nettstedet til plattformleverandøren.

Slik blir du med i turneringer på PS5-konsoller

1. Du får et varsel når turneringen er i ferd med å starte og når kampen din skal starte. Når pop-up-vinduet vises, trykker du på PS-knappen og velger deretter Bli med nå for å bli med i kampen.
    Du kan også bli med i kampen fra turneringskortet i kontrollsenteret.
  2. Hvis du vinner kampen, går du videre til neste. Du blir varslet når du har fått tildelt kampmotstandere. Velg Bli med nå for å bli med i hver nye kamp.
  • Hvis du ikke blir med innen starttidspunktet, vinner motstanderen.
  • Du kan se listen over kamper og samlet informasjon om hvordan du gjør det, etter at turneringen har startet. Velg turneringen du registrerte deg for på turneringskortet, og velg deretter Vis turneringspuljen.
  • Når kampen er ferdig, får du et varsel. Når popup-vinduet vises, trykker du på PS-knappen og velger deretter Se detaljer for å se rangeringen din og hvem som vant. Du kan også se resultatene fra turneringskortet i kontrollsenteret.

Du får et varsel når tiden nærmer seg for å sjekke inn. For turneringer som ikke er lagbaserte, må du sjekke inn. For lagturneringer må en av lagets spillere sjekke inn. Etter at innsjekkingsperioden er passert, kan du ikke bli med i turneringen.

1. Velg Sjekk inn på detaljskjermen til turneringen.
    Når motstanderen din er valgt, vises Turneringskamper under Dine arrangementer
  2. Velg en turneringskamp, og velg deretter Bli med nå.
    Du kan sjekke hvordan du starter kampen på detaljskjermen for kampen. Følg instruksjonene for å starte kampen.
  • Hvis du vil rapportere resultatet etter at kampen er avsluttet, velger du Rapporter resultat på detaljskjermen for kampen og følger deretter instruksjonene på skjermen.

Vanlige spørsmål

Hva skjer hvis en spiller avslutter spillet eller kobler fra?
Hvis en annen spiller forlater en turneringskamp, vinner spilleren som forblir i spillet.

Hva skjer hvis en spiller ikke rekker en turneringskamp?
Hvis en spiller ikke rekker en turneringskamp, taper vedkommende automatisk.

Hva skjer hvis det blir uavgjort?
Et myntkast bestemmer hvem som vinner.