Slik kobler du en trådløs DualSense-kontroller

Finn ut hvordan du lader og parer den trådløse DualSense™-kontrolleren med PlayStation®5-konsollen, endrer kontrollerinnstillingene og oppdaterer enhetsprogramvaren.

Slik parer du en trådløs DualSense-kontroller med PS5-konsoller

Hvis du vil bruke kontrolleren, må du pare den med konsollen.

1. Sørg for at PS5®-konsollen er slått på.
  2. Koble kontrolleren til konsollen med den medfølgende USB-kabelen.
  3. Hvis kontrolleren er slått av, trykker du på PS-knappen.
    Når lyslisten blinker, lyser spillerindikatoren.
  • Merk deg at kontrolleren bare kan pares med én PS5-konsoll om gangen. Når du vil bruke kontrolleren på en annen konsoll, må du pare den med den aktuelle konsollen.
  • Du kan bruke opptil fire kontrollere samtidig. Når du trykker på PS-knappen, tildeles hver bruker en farge.

Når du har paret en kontroller (kontroller 1) med PS5-konsollen, kan du pare en andre kontroller (kontroller 2) trådløst.

1. Kontroller at spillerindikatoren på kontroller 2 er av før du starter paringen. Hvis spillerindikatoren er på, må du trykke på og holde nede PS-knappen til lyset slukkes.
  2. Med kontroller 1 går du til hjem-skjermen og velger Innstillinger > Tilbehør > Generelt > Bluetooth-tilbehør.
  3. Med kontroller 2 trykker du på og holder nede opprett-knappen og PS-knappen samtidig. Lyslisten blinker, og kontroller 2 vises på skjermen.
  4. Med kontroller 1 velger du kontroller 2 på skjermen. Lyslisten på kontroller 2 blinker, deretter lyser spillerindikatoren når den er riktig paret.

Slik kobler du en trådløs DualSense-kontroller sammen med andre enheter

Du kan bruke kontrolleren borte fra konsollen. Se i brukerveiledningen nedenfor for å finne ut mer om kompatible enheter, programmer og funksjonsstøtte.

Slik lader du en trådløs DualSense-kontroller

Når det er på tide å lade, kobler du den trådløse DualSense-kontrolleren til PS5-konsollen ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen. Batteriet i kontrolleren kan lades mens konsollen er enten påslått eller i hvilemodus.

Trykk på PS-knappen for å vise kontrollsenteret, og velg Tilbehør for å kontrollere batterinivået i kontrolleren.

Mens kontrolleren lader, vises et animert batteriikon med et lynsymbol på skjermen.

Når den trådløse DualSense-kontrolleren er fulladet, forsvinner animasjonen av batteriikonet og viser tre streker.

Du kan lade kontrolleren mens PS5-konsollen er i hvilemodus.

Hvis det oppstår problemer under forsøk på å lade kontrolleren, kan du prøve følgende trinn:

USB-kabelen som følger med PS5-konsollen, er en USB-kabel av type C til type A. Den mindre enden (som går inn i kontrolleren) er type C, og den større, rektangulære enden er type A.

• Prøv å koble USB-kabelen som fulgte med PS5-konsollen, til en annen USB A-port på PS5-konsollen.
  • Prøv å bruke en annen USB-kabel av type C til type A som er angitt for «lading og synkronisering» eller «lading og data». Kabler angitt som «kun lading», kan ikke brukes.
  • Prøv en Type-C til Type-C USB-kabel. Du kan også bruke en lader som er kompatibel med USB-standarden hvis du har en tilgjengelig.

Vær oppmerksom på at ikke alle USB-ladere vil kunne lade den trådløse DualSense-kontrolleren.

Slik justerer du den trådløse DualSense-kontrolleren og lydinnstillingene

Du kan justere utdataenheten, volumnivåene og balansen i talechatten via kontrollsenteret.

• Hold nede PS-knappen for å vise kontrollsenteret, velg Lyd, og velg en innstilling du vil justere.
  • Trykk på dempeknappen på kontrolleren for å dempe og oppheve dempingen av mikrofonen.
  • Trykk på og hold nede dempeknappen på kontrolleren for å dempe mikrofonen og høyttalerne. Når knappen lyser oransje, er mikrofonen dempet, og lyden til alle høyttalerne er slått av. Trykk på knappen igjen for å gå tilbake til den opprinnelige tilstanden.

For generelle kontrollerinnstillinger:

1. Gå til Innstillinger > Tilbehør.
  2. Velg Kontroller (generelt).

Slik oppdaterer du enhetsprogramvaren for trådløse DualSense-kontrollere

Oppdateringer for den trådløse DualSense-kontrolleren legges til når du oppdaterer systemprogramvaren til PS5-konsollen. Par kontrolleren og følg instruksjonene på skjermen for å oppdatere.

Slik starter du en oppdatering manuelt:

1. Gå til Innstillinger > Tilbehør > Kontroller (generelt).
  2. Velg Enhetsprogramvare på trådløse DualSense-kontrollere.

Du kan også bruke en PC til å oppdatere programvaren på DualSense-kontrolleren. Gå til veiledningene nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.

Har du problemer med en trådløs DualSense-kontroller?

Hvis du har fulgt instruksjonene ovenfor og kontrolleren fremdeles ikke kobler seg til, kan du prøve å tilbakestille den.

Hvis du fremdeles har problemer etter tilbakestillingen, kan du gå til diagnostikkverktøyet til PlayStation-reparasjoner.