Slik konfigurerer du PS VR2 på PC

Finn ut hvordan du konfigurerer PlayStation®VR2 på en Windows®-PC.

Slik installerer du PlayStation VR2-appen på PC

Følg denne fremgangsmåten for å spille VR-spill på Steam™ med PS VR2.

1. Installer Steam™.
    Hvis du ikke har en Steam™-konto, må du opprette en. Du kan opprette en fra Steam™-appen eller -nettstedet.
  1. Fra Steam™-appen installerer du SteamVR™-appen og PlayStation®VR2-appen.
  • Når PlayStation®VR2-appen er installert, åpner du appen og følger instruksjonene på skjermen for å konfigurere PlayStation VR2 Sense™-kontrollere, PlayStation®VR2-PC-adapteren og VR-hodesettet.

Slik parer du PS VR2 Sense-kontrollere med PC-en din

Hvis det er første gang du bruker PS VR2 Sense-kontrolleren på PC-en, må du koble den sammen ved hjelp av Bluetooth®. Hvis USB-kabler er koblet til kontrollerne, må de kobles fra. Sørg for å lade både venstre og høyre kontroller før paring.

1. Slå på Bluetooth® på PC-en.
  2. På venstre og høyre kontrollere holder du nede knappene som er beskrevet nedenfor samtidig, til begge statusindikatorene (D) begynner å blinke.
    Venstre kontroller: PS-knappen (C) og Opprett-knappen (A)
    Høyre kontroller: PS-knappen (C) og valgknappen (B)
  1. Åpne PC-ens Bluetooth®-innstillinger, og velg alternativet for å legge til Bluetooth®-enheter.
    PC-en registrerer Bluetooth®-enheter i nærheten.
  2. Velg kontrollerne fra listen over registrerte enheter for å fullføre paringen.
    Du må pare begge kontrollerne individuelt.
  • Sørg for å pare kontrollerne mens statusindikatorene blinker. Hvis statusindikatoren for kontrolleren slutter å blinke før du kan pare den, gjentar du trinn 2 til 4 for den kontrolleren.
  • Du kan sjekke kontrollernes batterinivå i SteamVR™-dashbordet ved å trykke på PS-knappen på PS VR2 Sense-kontrolleren.

Slik kobler du PS VR2 til PC

1. Koble PC-adapteren til Windows®-PC-ens USB 3.0 Type-A-port (A).
  1. Bruk en DisplayPort™ 1.4-kabel (selges separat) (D) til å koble PC-adapteren (B) til PC-ens DisplayPort™-port (C).
  1. Koble den medfølgende strømledningen (H) til den medfølgende strømadapteren (G). Deretter kobler du strømadapteren til DC IN-kontakten (F) på PC-adapteren. Koble til alt annet før du setter strømledningen i stikkontakten (I). Når du har koblet til PC-adapteren, slås den på, og statusindikatoren (E) lyser kontinuerlig rødt.
  1. Koble VR-hodesettet (følger med PS VR2) (M) til PC-adapterens USB type-C®-port (L), og trykk på av/på-knappen på VR-hodesettet (J) for å slå det på.
    Statusindikatoren for PC-adapteren (E) og strømindikatoren for VR-hodesettet (K) lyser kontinuerlig hvitt.
  1. Åpne Playstation®VR2-appen.
    Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre det første oppsettet. Når du er ferdig, er du klar til å spille VR-spill.

Slik konfigurerer du PS VR2 på PC

Når du konfigurerer PS VR2 på PC-en for første gang, åpner du PlayStation®VR2-appen og følger disse trinnene.

1. Koble til hodetelefonene.
    Koble stereoøretelefonene til VR-hodesettet. Du kan også bruke andre støttede lydenheter, for eksempel Trådløse PULSE Explore™-øreplugger eller hodetelefoner som bruker en kontakt på 3,5 mm.
  2. Klargjør enhetene dine.
    Sett ned kontrollerne innen rekkevidde, og trykk på funksjonsknappen på VR-hodesettet.
  3. Rydd litt plass.
    Rydd litt plass rundt deg, slik at det ikke er noen ting du kan støte borti eller snuble i innenfor spilleområdet.
  4. Juster lysstyrken i rommet.
    Slå på lyset i rommet slik at VR-hodesettet kan spore omgivelsene dine. Hold gardinene lukket for å unngå direkte sollys.
  5. Ta på VR-hodesettet.
    Følg instruksjonene på skjermen for å trekke ut visiret, løsne hodebåndet og ta på VR-hodesettet. Deretter kan du stramme hodebåndet og justere visiret.
  1. Juster linsene.
    For å sikre at du kan se skjermen klart og tydelig, bruk justeringshjulet (A) for å justere linseavstanden slik at øynene er plassert midt i linsene. Trykk på funksjonsknappen når du er ferdig.
  1. Sett på øretelefonene.
    Ta på de tilkoblede stereohodetelefonene eller andre støttede lydenheter.
  2. Hold i kontrollerne.
    Plukk opp kontrollerne og fest stroppene på håndleddene. Følg instruksjonene på skjermen for å finne ut mer om kontrollerfunksjonene.
  1. Angi spilleområdet.
    Velg et område du trygt kan spille spill i. Skann rommet ved hjelp av VR-hodesettkameraet. Du kan også justere gulvhøyden.