Slik feilsøker du PS VR2 på PC

Finn feilsøkingstrinn for PS VR2-hodesettet og PC-adapteren.

Generelle feilsøkingstrinn for PS VR2 på PC

1. Sjekk koblingene. Koble fra alle kablene og koble dem til igjen ved å følge veiledningen nedenfor. Sørg for at du bruker en kabel som samsvarer med DisplayPort™ 1.4 eller nyere.
  1. Kontroller at PC-en oppfyller minimumskravene for PS VR2.
  1. Start SteamVR™ og gå til SteamVR > Innstillinger > Utvikler-fanen > Aktiver direktemodus.
  2. Hvis det er mulig, kan du prøve å bruke en annen USB-port for å koble til PS VR2.
  3. Åpne PlayStation®VR2-appen og sjekk tilkoblingen.
  4. Sørg for at du bruker de nyeste driverne for grafikkortet ditt.
    Hvis du opplever problemer med de nyeste driverne, kan du prøve å gå tilbake til en tidligere versjon.
  1. Slå av hodesettet og PC-en. Når begge er slått av, slår du på PC-en og deretter hodesettet. Deretter starter du SteamVR™ og prøver igjen.

Har du tilkoblingsproblemer for PS VR2 Sense-kontrolleren?

1. Sørg for at PS VR2 Sense™-kontrolleren er ladet.
  2. Hvis du har paret kontrolleren med en PS5-konsoll, må du sørge for at konsollen er slått av.
  3. Slå av andre Bluetooth®-enheter.
  4. Hvis du bruker WiFi, kobler du til 5 GHz-båndet.
  5. Prøv å starte Windows på nytt.
  6. Slå av Bluetooth®, vent litt, slå det på igjen, og prøv på nytt.
  7. Avinstaller driveren for Bluetooth®-adapteren fra enhetsbehandling, og slå av Windows®. Vent noen sekunder, og slå det deretter på igjen.
  8. Gå til enhetsbehandling og velg Handling > Søk etter maskinvareendringer.
    Hvis driveren distribueres av produsenten av Bluetooth®-adapteren, må du oppdatere den til den nyeste versjonen.

Har du tilkoblings- eller sporingsproblemer når du bruker en Bluetooth-adapter?

1. Sørg for at PS VR2 Sense™-kontrolleren er ladet.
  2. Hvis du har paret kontrolleren med en PlayStation®5-konsoll, sørg for at konsollen er slått av.
  3. Slå av andre Bluetooth®-enheter.
  4. Sørg for at det ikke er noen hindringer mellom kontrolleren og Bluetooth®-adapteren.
  5. Hvis du bruker WiFi, kobler du til 5 GHz-båndet.
  6. Koble til en USB 2.0-port så langt unna som mulig fra USB 3.0-porten.
  7. Bruk en USB 2.0-forlengelseskabel* til å flytte Bluetooth®-adapteren bort fra PC-en.

*Avhengig av Bluetooth®-adapterens kompatibilitet, kan det hende at noen produkter ikke fungerer. Drift er ikke garantert.

Hvis du bruker en innebygd Bluetooth®-adapter og vil bruke en ekstern Bluetooth®-adapter, følger du disse trinnene.

1. Deaktiver den innebygde Bluetooth®-adapteren fra Enhetsbehandling
  2. Koble til den eksterne Bluetooth®-adapteren.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve følgende.

1. Prøv å starte Windows på nytt.
  2. Slå av Bluetooth®-adapteren, vent litt, slå den på igjen og prøv igjen.
  3. Avinstaller Bluetooth®-adapterdriveren fra Enhetsbehandling, og slå av PC-en. Vent noen sekunder, og slå deretter på strømmen igjen.
  4. Gå til enhetsbehandling og velg Handling > Søk etter maskinvareendringer.
    Hvis driveren distribueres av produsenten av Bluetooth®-adapteren, må du oppdatere den til den nyeste versjonen.

Kjenner ikke Steam igjen PS VR2?

1. Lukk Steam™.
  2. Start PlayStation Now-appen på PC-en.
  3. Start Steam™.

Problemer med dvalemodus på PC-en?

Hvis du setter PC-en i dvalemodus mens du spiller et SteamVR™-spill, kan det oppstå en feil når du gjenopptar spillet.

1. Slå av PS VR2 og skjermen.
  2. Slå på skjermen.
  3. Slå på PS VR2.

Vi anbefaler at du ikke setter PC-en i dvalemodus når du spiller SteamVR™-spill med PS VR2.

Problemer med bildekvalitet når du bruker PS VR2 på PC?

1. Kontroller at alle tilkoblingene er sikre, og sørg for at PC-en oppfyller minimumskravene.
  1. Gå til SteamVR > Innstillinger
  2. Prøv å senke bildekvalitetsinnstillingene.
  3. Prøv å slå av Bevegelsesutjevning.

Sporingsproblemer med PS VR2 på PC?

1. Kontroller at alle tilkoblingene er sikre, og sørg for at PC-en oppfyller minimumskravene.
  1. Slå av hodesettet.
  2. Lukk SteamVR™.
  3. Åpne PlayStation®VR2-appen, og velg Slett spillområdedata.

Krasjer spillet mens du bruker PS VR2 på PC?

1. Prøv å senke bildekvalitetsinnstillingene i SteamVR™-innstillingene.
  2. Prøv å slå av bevegelsesutjevning i SteamVR™-innstillingene.

Feil ved oppstart av SteamVR?

1. Prøv de generelle feilsøkingstrinnene.
  2. Start PlayStation VR2-appen og kontroller tilkoblingsstatusen.
  3. Hvis du ser en melding som sier at det er et problem med en tilkobling, slår du av VR-hodesettet og slår det på igjen.
  4. Prøv å koble PC-adapteren til en annen USB-port på hovedkortet.
  5. Hvis feilen fortsatt vises, slår du av hodesettet og PC-en. Slå deretter på hodesettet og PC-en, og prøv på nytt.

Har du problemer med AMD-grafikkortdriveren?

Prøv å bruke AMD-verktøy for opprydding.

Har du problemer med NVIDIA-grafikkortdriveren?

Hvis du bruker et NVIDIA®-grafikkort og har problemer med SteamVR™, kan du utføre en ren installasjon av NVIDIA®-grafikkortet for å prøve å løse problemet.

Bruker du et eksternt grafikkort?

Hvis du kobler en PC-skjerm til en innebygd DisplayPort™ og kobler PS VR2 til et eksternt grafikkort, kan det hende at du ikke kan starte enkelte spill.

• Det kan hjelpe å koble PC-skjermen til et eksternt grafikkort.
  • Vær oppmerksom på at PS VR2 ikke støtter bruk av konverteringsadaptere for HDMI-til-DisplayPort™ eller USB Type-C-til-DisplayPort™.

Hva betyrlysene på PC-adapteren?

• Kontinuerlig hvitt
    PC-adapteren er på, PS VR2 er koblet til og klar.
  • Kontinuerlig rødt
    PC-adapteren er på, PS VR2 er ikke koblet til.
  • Av
    PC-adapteren er av.

Mangler du knapper til VR-kontrolleren i spillet ditt?

Vær oppmerksom på at noen spill kanskje ikke gjenspeiler knappene til VR-kontrolleren riktig.

Kontroller bindingene i innstillingene i SteamVR™.

Problem med adminrettigheter for PlayStation VR2-appen?

Hvis du velger Nei til tillatelse av admin når du installerer PlayStation VR2-appen, kan du ikke fortsette installasjonen.

1. Lukk PlayStation VR2-appen, og start den på nytt.
  2. Velg Ja når du blir bedt om å aktivere admintillatelse for Steam™-kundetjeneste.