Spille av video og musikk fra plater og USB-stasjoner på PlayStation

Slik spiller du av video og musikk fra plater og USB-stasjoner på PlayStation

Finn ut hvilke plater og filformater som støttes på PlayStation®5- og PlayStation®4-konsoller.

Slik spiller du av medieplater på PS5-konsoller

Sett platen inn i platesporet for å spille av Blu-ray™ eller DVD. Platespilleren vises da på mediedelen, og avspilling kan begynne. Platespilleren støtter formatene nedenfor:

• Ultra HD Blu-ray™
  • Blu-ray Disc™
    BD-ROM*1
    BD-R/RE (BDAV, BDMV)
  • DVD
    DVD-ROM
    DVD-R/RW*2 (videomodus, VR-modus*3)
    DVD+R/RW2

*1 Hybridplater støttes

*2 AVCHD støttes

*3 CPRM støttes

PS5 Digital Edition-konsollen støtter ikke platebaserte spill eller medier.

Slik spiller du av medieplater på en PS4-konsoll

Sett platen inn i platesporet og velg innholdet fra innholdsområdet for å spille av en Blu-Ray Disc™ eller DVD. PS4™ konsollen må tillate plateavspillingsfunksjonen via Internett (dette må kun gjøres én gang) før du kan spille av BD-er eller DVD-er. Når funksjonen først har blitt aktivert, trenger ikke konsollen til å koble til Internettet for å spille av BD-er eller DVD-er.

• Blu-ray Disc™
  • BD-ROM*1
    , BD-R/RE (BDAV, BDMV)
  • DVD
    DVD-ROM
    DVD-R/RW*2 (videomodus, VR-modus*3)
    DVD+R/RW2

*1 Hybridplater støttes

*2 AVCHD støttes

*3 CPRM støttes

For kontinuerlig avspilling av kopibeskyttede BD-plater kan det hende at krypteringsnøkkelen for AACS (Advanced Access Content System) må fornyes. Krypteringsnøkkelen fornyes automatisk når PS4™-konsollen er koblet til Internett.

Plateformater som ikke støttes på PS5- eller PS4-konsoller

PS5- og PS4-konsoller støtter ikke avspilling av disse plateformatene.

• CD
  • BD-RE ver.1.0
  • BD-R/RE XL
  • DVD-er som ikke er ferdigstilte

Ikke bruk de følgende platene. Dette kan skade systemet.

• 8 cm-plater.
  • Plater som ikke er runde, for eksempel formet som kort, stjerne eller hjerte.
  • – Plater som er sprukket eller deformert, eller plater som er blitt reparert
  • Plater som har klistremerker eller papiretiketter på seg.

Merk at,

• En DualDisc har én side som samsvarer med DVD-standarden og en annen side som kun har lyd. Siden med bare lyd kan ikke spilles av på konsollen.
  • Noen plater vil ikke kunne spilles på grunn av riper, støv, opptakskvaliteten eller spesifikasjonene til opptaksenheten.
  • I sjeldne tilfeller kan det hende at DVD-er, BD-plater og andre medier ikke fungerer ordentlig på konsollen. Dette er hovedsakelig på grunn av variasjoner i produksjonsprosessen eller koding av programvaren.

Slik spiller du av en video fra en USB-stasjon på PS5- og PS4-konsoller

Sørg for at USB-stasjonen er formatert med enten et exFAT- eller et FAT32-filsystem.

1. Lag en mappe i rotkatalogen på USB-stasjonen ved hjelp av en PC, så legger du videofilene inn i mappen.
  2. Velg Mediegalleri fra spillområdet på konsollen.
  3. Koble USB-stasjonen til PS5-konsollen, og velg deretter USB. En liste over videofilene på USB-stasjonen vises. Velg en fil for å spille den av.

PS5-konsollens støttede filformater

• MKV
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2
    Lyd: AAC LC
  • MP4
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 5.2
    Lyd: AAC LC
  • WEBM
    Video: VP9
    Lyd: Opus

Maksimal videooppløsning er 3840 x 2160. Mediegalleriet spiller ikke av kopibeskyttede filer. Noen typer innhold distribuert over Internett og på andre måter har avspillingsrestriksjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte innholdsleverandøren.

1. Lag en mappe i rotkatalogen på USB-stasjonen ved hjelp av en PC, så legger du videofilene inn i mappen.
  2. Velg Mediespiller fra innholdsområdet.
  3. Koble USB-stasjonen til PS4-konsollen, og velg deretter USB. En liste over videofilene på USB-stasjonen vises. Velg en fil for å spille den av.

PS4-konsollens støttede filformater

• MKV
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2
    Lyd: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)
  • AVI
    Video: MPEG4 ASP, H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2
    Lyd: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)
  • MP4
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2, H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 5.2 (bare PlayStation®4 Pro)
    lyd: AAC LC, AC-3 (Dolby Digital), LPCM
  • MPEG-2 PS
    Video: MPEG2 Visual
    Lyd: MP2 (MPEG2 Audio Layer 2), MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital), LPCM
  • MPEG-2 TS
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2, MPEG2 Visual
    Lyd: MP2 (MPEG2 Audio Layer 2), AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)
  • AVCHD (.m2ts, .mts)
  • XAVC S™ (.mp4)

Slik spiller du av musikk fra en USB-stasjon på PS5- eller PS4-konsoller

Sørg for at USB-stasjonen er formatert med enten et exFAT- eller et FAT32-filsystem.

1. Lag en Musikk-mappe i rotkatalogen på USB-stasjonen ved hjelp av en datamaskin, deretter legger du lydfilene inn i Musikk-mappen.
  2. Koble USB-stasjonen til PS5-konsollen.
  3. Velg Musikk i kontrollsenteret. USB-stasjonen vises i spillelisten.
  4. Velg USB-stasjon
  5. Velg en fil for å spille den av.

Støttede filformater

• FLAC
  • MP3
  • AAC

Noen filer kan kanskje ikke spilles av på grunn av datatypen eller filstørrelsen. Denne appen spiller ikke av kopibeskyttede musikkfiler.

1. Lag en Musikk-mappe i rotkatalogen på USB-stasjonen ved hjelp av en datamaskin, deretter legger du lydfilene inn i Musikk-mappen.
  2. Koble USB-stasjonen til PS4-konsollen.
  3. Velg Bibliotek i innholdsområdet.
  4. Velg USB-musikkspiller i innholdsområdet.
  5. Velg musikken du vil spille av.
    For å spille av all musikken i mappen, markerer du mappen, trykker på OPTIONS-knappen og velger deretter Spill av

Noen enheter er ikke kompatible på grunn av form eller design.

Støttede filtyper

1. FLAC
  2. MP3
  3. AAC

Noen filer kan kanskje ikke spilles av på grunn av datatypen eller filstørrelsen. Dette programmet spiller ikke av kopibeskyttede musikkfiler. Noen typer innhold distribuert via Internett og på andre måter, har avspillingsrestriksjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte innholdsleverandøren.