Slik får du mest mulig ut av PS VR

Finn ut hvordan du kobler til og bruker PlayStation®VR når du bruker en PlayStation®4-konsoll. Hvis du bruker en PlayStation®5-konsoll, kan elementnavnene og noen av de viste funksjonene variere.

Slik bruker du de riktige PS VR-tilkoblingene

Kontroller at du har koblet kablene til PS VR, PS4™-konsollen eller PS5™-konsollen, PlayStation®Camera og TV-en på riktig måte. Hvis PS4-konsollen eller PS5-konsollen ikke vises på TV-en eller i VR-hodesettet, må du kontrollere tilkoblingene.

Når du spiller PS VR-spill på en PS5-konsoll, må du ha et VR-hodesett, PlayStation®Camera for PS4™* og en PlayStation®Camera-adapter (du trenger ikke å kjøpe noe).

*Modellserien CUH-ZEY1 eller CUH-ZEY2

• For å få en best mulig PS VR-opplevelse på PS5-konsoller anbefaler vi at du bruker en trådløs DUALSHOCK®4-kontroller.
  • Enkelte spill krever kanskje PlayStation®Move-bevegelseskontrollere eller er kanskje kompatible med PlayStation®VR-siktekontrolleren.
  • Det nye HD-kameraet for PS5-konsoller er ikke kompatibelt med PS VR.
  • VR-hodesettet, PS-kameraet, den trådløse DUALSHOCK 4-kontrolleren, PS Move-kontrollerne og PS VR-siktekontrolleren selges separat fra PS5-konsoller.

PS VR-modellen CUH-ZVR1 kan identifiseres med

• et skyvedeksel på prosessorenheten
  • et serienummer på baksiden av prosessorenheten som begynner på P01/P02
  • en av/på-knapp på fjernkontrollen på ledningen

PS VR-modellen CUH-ZVR2 kan identifiseres med

• en solid prosessorenhet
  • et serienummer på baksiden av prosessorenheten som begynner på P03
  • en av/på-knapp på undersiden av hodesettvisiret

Koble til PS VR ved hjelp av tilbehøret som følger med. Du kan ikke bruke en kombinasjon av forskjellige VR-hodesett og prosessorenhetsmodeller.

Et CUH-ZVR1-VR-hodesett kommer for eksempel ikke til å fungere hvis det er koblet til en CUH-ZVR2-prosessorenhet.

Slik gjør du deg klar til å spille

Begrens bruken av PS VR til innenfor spillområdet. Du kan samhandle med spill mer direkte fordi kameraet registrerer posisjonen, retningen og bevegelsen til VR-hodesettet.

Representerer bredden og dybden på spillområdet. Høyden på spillområdet avhenger av rekkevidden som registreres av kameraet.
De beste resultatene får du hvis du er 1,5 til 2 meter fra kameraet.
Plasser kameraet på et sted som ikke vibrerer. Juster høyden, retningen og vinkelen til kameraet. Spill rett foran kameraet.
Kontroller at skarpt lys fra vinduer, speil eller rombelysning ikke skinner inn i kameraet. Unngå å rette kameraet mot lyskilder, for eksempel dataskjermer.
Fjern alle hindringer i et område større enn spillområdet før du bruker PS VR.
Det anbefales at du lader den trådløse kontrolleren på forhånd, og at du deretter kobler fra USB-kabelen før du spiller.

Slik bruker du briller med PS VR

Du kan fortsatt bruke briller mens du har på deg VR-hodesettet. Når du justerer posisjonen til visiret, må du bevege det sakte slik at de innvendige linsene og brillene ikke kommer borti hverandre og får riper. Linsene kan komme i kontakt med brillene, avhengig av størrelsen på brillene og formen på hodet ditt.

Slik ser du innhold med PS VR

PS VR gir deg 360-graders 3D-video og -bilder i flere retninger i VR-modus samt ikke-VR-innhold på en virtuell skjerm i filmmodus.

Hvis du bruker filmmodus og skjermen du ser i VR-hodesettet, har forflyttet seg eller ikke er sentrert, kan du prøve følgende for å rette opp feilen.

• Trykk på og hold inne OPTIONS-knappen på kontrolleren for å tilbakestille skjermposisjonen.
  • Hvis problemet vedvarer, må du ta av deg VR-hodesettet og la strømmen stå på. Plasser VR-hodesettet på et sted som er stabilt, og som ikke vibrerer, i ca. 10 sekunder.

Noen ganger kan det hende at kameraet ikke sporer posisjonen, retningen eller bevegelsen til VR-hodesettet eller -kontrolleren riktig. Gå til Innstillinger > Enheter > PlayStation VR på PS4-konsollen eller PS5-konsollen, og prøv følgende justeringer:

• Juster PlayStation Camera
    Plasser kameraet slik at det gjenkjenner ansiktet ditt ordentlig.
  • Juster sporingslys
    Kalibrer sporingen av lysene på VR-hodesettet og -kontrollerne.

Har du problemer?

Gå til diagnostikkverktøyet til PlayStation-reparasjoner for å se videre trinn og for å avtale en reparasjon.