Konfigurere HDR på PS4-konsoller

Slik konfigurerer du HDR på PS4-konsoller

PlayStation®4-konsoller støtter High Dynamic Range-videoutgang (HDR) for spilling og videostrømming. Finn ut hvordan du konfigurerer HDR for å få flere detaljer og mer fargedybde.

Slik aktiverer du HDR på PS4-konsoller

1. Se i brukerhåndboken til TV-en for å finne ut hvilken HDMI-port som støtter HDR-innhold.
  2. Gå til TV-innstillingene, og sørg for at TV-ens HDMI-porter er angitt til å aktivere HDR-innhold. TV-produsentene kan ha forskjellige navn for HDR:
    HDR, Wide Color Mode, HDMI Enhanced Mode, UHD Color Mode, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color.
  3. Bruk en Premium HDMI-kabel til å koble PS4™-konsollen til den riktige HDMI-porten. Merk deg at konsollen må være koblet direkte til TV-en for å kunne vise HDR. Den kan ikke kobles til en mottaker eller dekoder.
  4. Gå til Innstillinger > Lyd og skjerm > Videoutdatainnstillinger på PS4-konsollen.
  5. I menyen Videoutdatainnstillinger setter du innstillingene HDR og Utgang Dyp farge på Automatisk.
  6. For videostrømmeprogrammer må du kontrollere at innholdet er HDR-aktivert. De fleste programmer har et indikatorikon.

HDR-krav for PS4-konsoll

For å kunne bruke HDR-funksjonene på PS4-konsollen må du sørge for at du har følgende:

• 2K- eller 4K HDR-kompatibel TV som støtter HDR10-formatet
  • PS4-konsoll tilkoblet med en  Premium HDMI-kabel
  • HDR-aktivert innhold, for eksempel en spilltittel eller en videostrømmetjeneste (HDR-innstillingen må være aktivert i menyen i appen).
  • PS4-konsoll oppdatert til systemprogramvare 7.0 eller nyere
PS4 Pro: Videoveiledning for oppsett av HDR

Støtter TV-en min HDR?

1. På PS4-konsollen går du til Innstillinger > Lyd og skjerm > Videoutdatainnstillinger > Informasjon om videoutdata.
  2. Hvis skjermen støtter HDR, så står det «Støttes» under HDR-merket.

Slik justerer du HDR-innstillingene for PS4-konsollen

Du kan justere innstillingene på PS4-konsollen ved hjelp av valget for HDR-kalibrering:

1. Gå til Innstillinger > Lyd og skjerm > Videoutdatainnstillinger på PS4-konsollen.
  2. Velg Juster HDR i menyen Videoutdatainnstillinger, og følg instruksjonene på skjermen.
Gå til onlinebrukerveiledningen for å finne ut mer om videoutdatainnstillinger

Har du fremdeles problemer?

Hvis HDR ikke er aktivert etter å ha fulgt trinnene ovenfor, må du gå til diagnostikkverktøyet til PlayStation-reparasjoner for de neste trinnene.