PS VR: Konfigurering av PlayStation®Camera

Komme i gang med PlayStation®Camera.

PlayStation Camera (PS Camera) er tilleggsutstyr til PlayStation®4-konsollen. PlayStation Camera kreves for PlayStation®VR (PS VR).

Slik kobler du til og konfigurerer PS Camera

1. Koble PS Camera-kabelen til AUX-porten som du finner bak på PS4.
  2. Plasser PS-kameraet på et flatt underlag pekende mot der du skal sitte når du spiller.
  3. Endre vinkelen til PS-kameraet for å sørge for at det registrerer riktig område.

Hvis du konfigurerer PS Camera for PS VR, må du utføre noen ekstra trinn. Se den fullstendige hurtigstartveiledningen og videoen for PS VR for å få mer informasjon.

Ansiktsgjenkjenning

PS4 logger automatisk på med din lokale bruker når det gjenkjenner deg.

1. Gå til Innstillinger > Brukere > Påloggingsinnstillinger  > Aktiver Ansiktsgjenkjenning .
    2. Gå til Administrasjon av ansiktsdata og velg Start for å følge instruksjonene på skjermen.
    3. Du kan legge til flere brukere ved å følge de samme trinnene.
    1. Slå på PS4, og trykk på PS-knappen på kontrolleren.
    2. PS4 vil gjenkjenne deg, og når du holder lyslisten til kontrolleren som vist på skjermen, blir du logget inn automatisk.

Det kan hende du ikke blir gjenkjent når du har på deg PlayStation VR-hodesettet, siden ikke nok av ansiktet vises.

• Gå til Innstillinger > Brukere > Påloggingsinnstillinger  > Administrasjon av ansiktsdata > Slett > OK.

PS4-kringkasting

Du kan vises i spillkringkastingene med bilde-i-bilde-alternativet.

1. Start spillet, og trykk på SHARE-knappen på kontrolleren.
    2. Velg Kringkast spilling , og logg på den tjenesten du bruker til kringkasting. Du kan opprette en ny konto med direktestreamleverandøren fra dette skjermbildet også.
    3. Før du starter kringkastingen, må du velge Ta med video fra PlayStation Camera i kringkastingen og Ta med mikrofonlyd i kringkastingen for å bruke PlayStation Camera-mikrofonen til strømmingen din.
    1. Hold nede PS-knappen for å åpne hurtigmenyen.
    2. Velg Lyd/enheter > Demp mikrofonen for PlayStation Camera.

Slik bruker du PS Camera-mikrofonen til talechat under Gruppe

Når PS Camera er konfigurert, blir mikrofonen automatisk brukt til talechat under Gruppe.

Hvis du vil dempe mikrofonen, velger du profilen din på Gruppe-skjermbildet og trykker på OPTIONS-knappen på kontrolleren.

Problemer med å bruke PlayStation Camera

PS4 gjenkjenner ikke PS Camera
    1. Koble fra PS Camera og koble det til igjen. Hold nede PS-knappenog gå til Lyd/enheter. Hvis PS Camera blir gjenkjent, ser du alternativet Demp mikrofonen for PlayStation Camera i menyen.
    2. Hvis PS Camera fremdeles ikke er gjenkjent, holder du PS Camera tilkoblet og slår av PS4 før du slår den på igjen.
    3. Prøv å konfigurere PS Camera på en annen PS4 hvis det er mulig.
    4. Kontakt forhandleren for å finne ut om PS Camera kan repareres eller erstattes som en del av garantien.
    Uklart bilde
    1. Rengjør PS-kameralinsene med en ren, tørr mikrofiberklut. Ikke bruk vann eller andre rengjøringsmidler.
    2. Sjekk om linsene har sprekker eller er ødelagte.
    3. PS Camera har to linser – sørg for at ingen av dem er tildekket.
    4. Prøv å flytte deg nærmere kameraet. Den optimale avstanden er ca. 2 m.
    5. Ikke flytt PS-kameraet etter at du har konfigurert det.
    6. Sørg for at PS-kameraet står på et stabilt underlag. Hvis du flytter på det under spilling, kan det føre til sporingsproblemer.
    7. Kontakt forhandleren for å finne ut om PS Camera kan repareres eller erstattes som en del av garantien.