PlayStation®5

Tilbake til kategorier
Konfigurering av og funksjoner på PS5
Tilbake

Konfigurering av og funksjoner på PS5

Konfigurering

Fjern dekslene når du installerer en M.2 SSD-stasjon, monterer en platestasjon eller bytter deksler.

Finn ut hvordan du kobler en platestasjon til PlayStation®5-konsollen. Vær oppmerksom på at platestasjonen bare er kompatibel med PS5®-konsoller (CFI-2000-modellgruppe – slank).

1. Koble den ene enden av HDMI-kabelen til HDMI OUT-porten bak på PS5™-konsollen.
  2. Koble den andre enden av HDMI-kabelen til HDMI-inngangen på skjermenheten.
  3. Koble strømkabelen til AC IN-kontakten bak på PS5.
  4. Sett støpselet trygt inn i en stikkontakt.
  1. Gå til Innstillinger Nettverk Innstillinger Konfigurere Internett-tilkobling.
  2. Velg tilkoblingstype, og angi sikkerhetsinformasjonen for nettverket.

PS5™-konsollen registrerer funksjonene til TV-en og velger automatisk den beste tilgjengelige oppløsningen. Du kan endre oppløsningen ved å bruke PS5-innstillingene for videoutgang.

1. Gå til Innstillinger > Skjerm og video.
  2. Velg Videoutgang.

Herfra kan du se Informasjon om videoutgang eller endre innstillingene for videoutgang.

Konfigurer kontrollerinnstillingene på PlayStation®5-konsollen når du vil tilpasse innstillinger, som høyttalervolumet eller vibrasjonsintensiteten på kontrollere.

Vil du ha en raskere måte å skrive inn tekst på? Koble USB- eller Bluetooth®-tastaturet til PS5™-konsollen.

1. Gå til hjem-skjermen og velg Innstillinger Tilbehør
  2. Velg Annet tilbehør for å finne følgende tastaturinnstillinger:

Velg et tastaturspråk
Enkelte språk har flere inntastingsmetoder.

Repetisjonstast (forsinkelse)
Velg hvor lang tid det tar for et tegn å begynne å gjenta seg når du trykker på og holder nede den tilsvarende tasten.

Repetisjonstast (hastighet)
Velg hvor raskt et tegn gjentas når du trykker på og holder nede den tilsvarende tasten.

• Hvis du vil ha informasjon om enhetskompatibilitet og bruk, kan du se instruksjonene som fulgte med enheten. Ikke alle enheter fungerer med konsollen.
  • Du kan også konfigurere disse innstillingene ved å velge Tilbehør i kontrollsenteret.

Velg enkelt elementer på skjermen ved hjelp av USB- eller Bluetooth®-musen med PS5-konsollen.

1. Gå til Innstillinger Tilbehør.
  2. Velg Annet tilbehør for å finne følgende museinnstillinger:

Type
Velg venstrehendt eller høyrehendt bruk.

Pekerhastighet
Velg hvor raskt pekeren beveger seg.

• Hvis du vil ha informasjon om enhetskompatibilitet og bruk, kan du se instruksjonene som fulgte med enheten. Ikke alle enheter fungerer med konsollen.
  • Du kan også velge Tilbehør fra kontrollsenteret for å endre disse innstillingene.
Støttevideo: Anbefalte innstillinger for PS5-konsoller
Støttevideo: Overføre data fra PS4- til PS5-konsollen

Filmklipp og kringkastinger

1. Trykk på opprett-knappen på kontrolleren for å åpne opprett-menyen.
  2. Velg et av følgende alternativer for å ta opp eller dele spillingen din.

A ) Nylig opprettet
Velg miniatyrbildet for å åpne kortet Nylig opprettet. Du kan se opptil 15 av de mest nylige skjermbildene og videoklippene.

B ) Opptaksmetoder
Lagre nylig spilling, Ta et skjermbilde og Start nytt opptak.

C ) Kringkasting
Hopp rett inn i kringkasting fra opprett-menyen.

D ) Delt skjerm
Strøm spillingen din til medlemmer av selskapet ditt.

E ) Alternativer for opptak
Endre formatet og oppløsningen på skjermbildene eller videoklippene. Du kan ta med mikrofonens lyd i tillegg til talechatlyden. Du kan også aktivere 4K-opptak hvis du har en kompatibel skjerm.

1. Trykk på opprett-knappen, og velg Kringkast.
  2. Velg strømmetjenesten du vil kringkaste med.
  3. Angi kringkastingsinformasjonen.
    Når du vil inkludere video fra kameraet eller lyd fra selskapet du er i, velger du Kringkastingsalternativer og tilpasser hvordan du kringkaster.
  4. Når du er klar, velger du Begynn å sende, så starter kringkastingen.
    Kringkastingskortet vises i kontrollsenteret.
  • Bruk Delt skjerm for å la andre spillere i et selskap se på spillskjermen din, som om dere var i samme rom.
  • Med Delingsspill vises spillskjermbildet ditt på skjermen til en annen spiller. Dere kan begge spille det samme spillet, uavhengig av hvem av dere som eier det.
  • Hvis du vil starte et Delingsspill, må du være PlayStation®Plus-medlem.

Administrere lagring

Du kan overføre (kopiere) data fra en PlayStation®4-konsoll eller en annen PlayStation®5-konsoll til PS5™-konsollen din.

Når en M.2 SSD er installert på PS5-konsollen, kan denne lagringsplassen brukes til å laste ned, kopiere og starte PS5- og PS4-spill, samt medieapper. Dette gjør det mulig å utvide den tilgjengelige lagringsplassen på PS5-konsollen. Du kan flytte spill fritt mellom lagringsplassen på PS5-konsollen, en tilkoblet utvidet lagring på USB og M.2 SSD-lagringsplassen du har lagt til.

1. Gå til Spillbibliotek, marker dataene du vil flytte, trykk på OPTIONS-knappen, og velg deretter Flytt spill og apper.
    Hvis du bruker både M.2 SSD-lagring og utvidet lagring på USB, går du til fanen Elementer du kan flytte til utvidet lagring på USB
  2. Velg Flytt

For å spille PS5-spill må du kopiere spilldata fra utvidet lagring på USB tilbake til PS5-konsollens lagring. For å gjøre dette går du til hjem-skjermen for spill og velger Spillbibliotek. Under fanen Din samling finner du spillene som kun er lagret på USB-stasjonen for utvidet lagring merket Utvidet lagring på USB. Marker spillet du vil kopiere tilbake, trykk på OPTIONS-knappen, og velg deretter Kopier. Du kan spille PS4-spill direkte fra utvidet lagring på USB.

Når du formaterer en USB-stasjon, slettes alle data som er lagret på stasjonen. Data som slettes på denne måten, kan ikke gjenopprettes, så vær forsiktig, og pass på at du ikke sletter viktige data.

USB-stasjoner som ble brukt som utvidet lagring på USB på PS4™-konsollen, trenger ikke å formateres.

1. Gå til Spillbibliotek, marker dataene du vil flytte, trykk på OPTIONS-knappen, og velg deretter Flytt spill og apper.
    Hvis du bruker både M.2 SSD-lagring og utvidet lagring på USB, går du til fanen Elementer du kan flytte til utvidet lagring på USB .
  2. Velg Flytt
  • FoR å spille PS5-spill må du kopiere spilldata fra utvidet lagring på USB tilbake til PS5-konsollens lagring. For å gjøre dette går du til hjem-skjermen for spill og velger Spillbibliotek. I fanen Installert finner du spillene som er lagret under utvidet lagring på USB. Marker spillet du vil kopiere tilbake, trykk på OPTIONS-knappen, og velg deretter Kopier for å lagre det i konsollagringen.
  • Du kan spille PS4-spill direkte fra utvidet lagring på USB.
Støttevideo: Krav til M.2 SSD-stasjoner som skal brukes med PS5-konsollen
Støttevideo: Overføre data fra PS4- til PS5-konsollen

Avstandsspill

Støttevideo: Avstandsspill med en PS5-konsoll

Du trenger følgende for å bruke PS Remote Play:

• Android™-smarttelefon eller -nettbrett, iPhone eller iPad
    Hvis du vil ha mer informasjon om systemkrav, kan du gå til Google Play™ eller App Store.
  • PS5™- eller PS4™-konsoll
    Oppdater alltid konsollen til den nyeste versjonen av systemprogramvaren.
  • En konto for PlayStation™Network
    Bruk den samme kontoen som du bruker til konsollen din. Hvis du ikke har en konto, må du opprette en først.
  • Rask Internett-tilkobling
    Som standard anbefaler vi en rask tilkobling med opplastings- og nedlastingshastighet på minst 5 Mbps. For å få best mulig ytelse anbefaler vi en rask tilkobling med opplastings- og nedlastingshastighet på minst 15 Mbps.
  • Du kan koble til en trådløs DualSense™- eller DUALSHOCK®4-kontroller til støttede mobilenheter for bruk med PS Remote Play. Gå til veiledningene nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.
  • Du trenger en mikrofon for å bruke talechat, for eksempel den innebygde mikrofonen på mobilenheten.

Ved hjelp av PS Avstandsspill-appen kan du kontrollere PlayStation®5-konsollen eller PlayStation®4-konsollen fra en PC eller Mac som er koblet til et raskt nettverk. Kontroller at PC-en eller Mac-en oppfyller kravene, og følg deretter trinnene nedenfor for å konfigurere Avstandsspill.

Med fjernspilleren PlayStation Portal™ kan du kontrollere PlayStation®5-konsollen din eksternt, så lenge du har en rask Internett-forbindelse.

Den minste nødvendige tilkoblingshastigheten for avstandsspilling er 5 Mbps for både opplasting og nedlasting. Følg trinnene nedenfor for å kontrollere at tilkoblingen overholder disse kravene.

Finn ut hvordan du løser problemer med fjernspilleren PlayStation Portal™.

Finn ut hvordan du aktiverer Avstandsspill på PlayStation®5-konsollen, og endrer innstillingene for Avstandsspill.

Media Player

Finn ut hvilke plater og filformater som støttes på PlayStation®5-konsoller.

Tilgjengelighet

Finn ut hvordan du tilpasser innstillingene for kontrolleren, konfigurerer visningszoom og aktiverer innstillinger for teksting med tilgjengelighetsinnstillinger på PlayStation®5-konsoller.

1. Gå til hjem-skjermen, og velg Innstillinger > Tilgjengelighet.
  2. Velg en tilgjengelighetsinnstilling for å aktivere eller justere den.
  1. Gå til hjem-skjermen for Spill og velg PlayStation Store
  2. Velg et spill for å åpne spillhuben.
  3. Trykk på trekantknappen eller velg sidepanelet for å vise tilgjengelighetsfunksjonene til spillet.

Teksting for hørselshemmede transkriberer det som blir sagt, slik at du ser det på skjermen. Med visse typer innhold ser du også tekst for lydsignaler.

1. Gå til Innstillinger Tilgjengelighet Teksting for hørselshemmede
  2. Slå på Vis undertekster for hørselshemmede.

Finn ut hvordan du konfigurerer og lader Access™-kontrolleren for PlayStation®5-konsoller.

Finn ut hvordan du konfigurerer og bruker Access-kontrollerprofiler som passer din spillestil.

Finn ut hvordan du konfigurerer og monterer Access-kontrolleren for PlayStation®5-konsoller.

Støttevideo: Tilgjengelighetsinnstillinger for PS5-konsoller
Tilbake til kategorier
Feilsøking for PS5
Tilbake

Feilsøking for PS5

Feilsøking

1. Koble PS5™-konsollen direkte til HDMI-porten på TV-en eller skjermen du bruker.
  2. Lyd- eller bildeproblemer kan løse seg hvis du fjerner alle andre lyd- eller videoenheter.
  3. Kontroller at TV-en eller skjermen din er stilt inn på riktig inngangskanal. Bekreft at systemprogramvaren til TV-en eller skjermen er oppdatert, og at du har den nyeste versjonen av fastvaren. Se produsentens brukerhåndbok for å finne informasjon om eventuelle andre innstillinger som må aktiveres for å støtte signaler med høy oppløsning.
  4. Prøv å bruke en annen HDMI-kabel.
  5. Prøv å bruke en annen HDMI-port.
  1. Gå til hjem-skjermen, og velg Innstillinger > Lyd.
  2. Velg Utsignal for lyd, og juster deretter en av følgende innstillinger.
  • Innstillinger for utsignal for lyd
  • TV-lydinnstillinger
  • Lydinnstillinger for AV-forsterker
  • Innstillinger for kompatible øretelefoner
  • Generelle lydinnstillinger

PS5™-konsollen registrerer funksjonene til TV-en og velger automatisk den beste tilgjengelige oppløsningen. Du kan endre oppløsningen ved å bruke PS5-innstillingene for videoutgang.

1. Gå til Innstillinger > Skjerm og video
  2. Velg Videoutgang. Herfra kan du se Informasjon om videoutgang eller endre innstillingene for videoutgang.
  1. Trykk på og hold nede av/på-knappen i tre sekunder for å slå av PS5-konsollen. Deretter fjerner du alle kablene og enhetene som er koblet til konsollen.
  2. Sett konsollen på et mykt og flatt underlag, og fjern basen.
  3. Plasser konsollen slik at skruehullet i basen er vendt mot deg, PS-logoen er vendt ned, og platesporet er på venstre side.
  4. Legg håndflatene ved de øverste hjørnene og ta tak i kanten på dekselet. Dra dekselet forsiktig oppover mot deg. Det kan hende at du hører et klikk.
    Dekselet løsner.
  5. Når dekselet er fjernet, ser du etter de svarte ringene på den optiske stasjonen, inkludert en sirkel med svart plastfilm. Du kan fjerne denne filmen, eller dytte forbi den for å nå skruen som filmen dekker. (Det kan hende at nyere konsoller ikke har dette plastdekselet).
  6. Bruk en stjernetrekker og skru skruen MED KLOKKEN til nesten hele platen er synlig.
  7. Fjern platen forsiktig. Ikke dra platen ut av den optiske stasjonen med makt.
  8. Sett bunndekselet på plass ved å plassere det litt unna (omtrent 2 cm) den øverste kanten, og skyv det tilbake på plass.
    Du hører et klikk når dekselet er på plass.
  9. Koble til alle kabler igjen, og slå på konsollen.

Strømindikatoren på PlayStation®5- og PlayStation®4-konsoller viser farger som indikerer en status eller feil.

Ytterligere feilsøking

1. Slå av konsollen ved å holde nede av/på-knappen i tre sekunder.
  2. Strømindikatoren blinker noen sekunder før den slås av.
  3. Når konsollen har slått seg av, trykker du på og holder inne av/på-knappen på nytt.
  4. Slipp den når du hører et pip til. Du hører først ett pip når du trykker første gang, og deretter ett til sju sekunder senere.
  5. Koble til kontrolleren med USB-kabelen, og trykk på PS-knappen på kontrolleren.
  1. Start PS5 på nytt
    Avslutter Sikkerhetsmodus og starter PS5-konsollen på vanlig måte.
  2. Endre videoutgang
    Velg Endre oppløsning eller Endre HDCP-modus. Disse alternativene kan være nyttige ved feilsøking av problemer med svarte skjermer.
  3. Reparer konsoll-lagring
    Dette alternativet sletter ikke data. Prøv dette alternativet hvis PS5-konsollen ikke starter ordentlig eller hvis du har lagringsproblemer.
  4. Oppdater systemprogramvare
    Lar deg oppdatere PS5-konsollens systemprogramvare via direkte nedlasting eller en USB-lagringsstasjon.
  5. Gjenopprett standardinnstillinger
    Gjenoppretter PS5-konsollen til fabrikkinnstillingene. Gjenoppretting av standardinnstillinger vil ikke slette innhold på konsolllagring som spill, programmer, skjermbilder, videoklipp og lagrede data.
  6. Tøm hurtigbuffer og gjenopprett database
    Velg Tøm hurtigbuffer for systemprogramvare hvis du opplever systemfeil eller dårlig ytelse.
    Velg Gjenopprett database for å skanne stasjonen og opprette en ny database med alt innholdet på systemet. Dette alternativet er nyttig hvis du opplever problemer med systemfunksjoner, eller hvis et spillikon blir værende på hjemskjermbildet etter at det er slettet.
  7. Tilbakestill PS5
    Sletter alle brukerdata og gjenoppretter PS5-konsollen til sine opprinnelige innstillinger.
  8. Tilbakestill PS5 (installer systemprogramvare på nytt)
    Sletter alle brukerdata og fjerner systemprogramvaren til PS5.

Gå til diagnostikkverktøyet til PlayStation-reparasjoner for å se videre trinn og for å avtale en reparasjon.

Finn ut mer om feilkoder på PS5-konsoller og hvordan du løser dem.

Tilbake til kategorier
Programvareoppdateringer for PS5
Tilbake

Programvareoppdateringer for PS5

Oppdatere systemprogramvare

Du kan tillate automatiske nedlastinger og oppdateringer ved å konfigurere konsollen din, slik at den forblir koblet til Internett når den er i hvilemodus og installerer oppdateringsfiler automatisk. Aktiver automatiske nedlastinger, og sørg for at du setter konsollen i hvilemodus når den ikke er i bruk.

1. Gå til Innstillinger > System.
  2. Velg Systemprogramvare > Oppdatering av systemprogramvare og innstillinger.
    Tilgjengelig oppdatering vises hvis en nyere versjon er tilgjengelig.
  3. Velg Oppdater systemprogramvare for å oppdatere.

For å få en best mulig PlayStation-opplevelse må du sørge for at systemprogramvaren til PlayStation®5-konsollen alltid er oppdatert til den nyeste versjonen.

Feilsøke systemprogramvare

Når du installerer systemprogramvaren på PS5-konsollen på nytt, blir alle data på PS5-konsollen slettet. Denne prosessen kalles ofte en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger eller hard tilbakestilling.

Hvis PlayStation®-konsollen ikke har vært tilkoblet Internett på en god stund, eller hvis en systemprogramvareoppdatering har mislyktes, må du kanskje oppdatere PlayStation-fastvaren manuelt i sikkerhetsmodusen.

Støttevideo: Installere PS5-systemprogramvare på nytt
Tilbake til kategorier

Håndbøker

Håndbøker

Finn håndbøker til PS5-konsoller, DualSense-kontrollere og andre enheter.

Finn informasjon om garantien for konsollene og enhetene dine.