Slik oppretter du profiler for en DualSense Edge trådløs kontroller på PC

Med PlayStation-tilbehør kan du blant annet oppdatere kontrollerens fastvare og tilpasse kontrollerinnstillinger fra Windows-PC-en.

Slik oppretter du en profil for en trådløs DualSense Edge-kontroller på PC

Med PlayStation-tilbehør kan du opprette, redigere og bytte mellom tilpassede trådløs DualSense Edge™-kontrollerprofiler på PC-en.

1. Koble kontrolleren til PC-en.
  1. Gå til veiledningen nedenfor for å laste ned PlayStation-tilbehørappen.
  1. Åpne appen.
    Bruk musen eller tastaturet i appen.
  2. Velg Opprett profil eller velg en profil som er markert som Ikke tildelt fra listen.
    Hvis du har flere kontrollere tilkoblet, velger du ett av disse alternativene under kontrolleren du vil bruke.
  3. Skriv inn et navn på profilen, og velg deretter Neste
  4. Velg en snarvei du vil tilordne profilen til, og velg deretter Opprett profil
  5. Velg fra innstillingene på skjermen for å begynne å tilpasse profilen.
    Når du har tilpasset hvert element, velger du Bruk. Hvis du går tilbake til forrige skjermbilde uten å velge Bruk, lagres ikke endringene.
  1. Når du er ferdig med å tilpasse elementene du vil bruke, velger du Ferdig
  • Du trenger ikke appen til å bytte mellom opprettede profiler. Under spillingen holder du nede Fn-knappen, og deretter trykker du på trekant-/sirkel-/kryss-/firkantknappen for å bytte til den tilsvarende profilen.
  • Standardprofilen tilordnes Fn-knappen og trekantknappen. Hvis du vil bruke kontrolleren med fabrikkinnstillingene, velger du Standardprofil.
  • Du kan tilordne opptil tre profiler til kontrolleren. Dette inkluderer ikke standardprofilen.

Dette kan du tilpasse

Du kan tilpasse knapp- og spakinnstillinger for den trådløse DualSense Edge™-kontrolleren, og deretter lagre innstillingene i en egendefinert profil. Du kan bruke egendefinerte profiler på følgende måter:

• Bruke snarveier for å bytte profiler
    Du kan lagre opptil fire profiler på kontrolleren, inkludert standardprofilen.
    Bruk snarveier for å raskt bytte profiler under spilling.
  • Bruke lagrede profiler på andre enheter
    Profiler lagres i kontrolleren. Så lenge du bruker kontrolleren, kan du få tilgang til dine egne profiler for å spille med innstillingene du er vant til, selv på en annen datamaskin eller mobilenhet.

Du kan lagre følgende innstillinger på profilene dine.

Du kan også tilpasse kontrolleren ved å bytte deler som bak-knapper og spakhetter.
Hvis du vil ha mer informasjon om medfølgende deler og hvordan du bytter dem, kan du se i instruksjonshåndboken som følger med kontrolleren.

Slik tilpasser du knappetildelinger på PC

1. Opprette eller redigere en egendefinert profil.
  2. Velg knappen du vil endre, og velg deretter funksjonen du vil tilordne til den.
    Hvis du velger Deaktiver, skjer det ingenting når du trykker ned knappen.
  3. Velg Bruk.

Slik tilpasser du spakinnganger og dødsoner på PC

Du kan justere følsomheten og dødsonen til spakene på kontrolleren. Her er noen eksempler på hva du kan gjøre:

• Juster følsomheten for spaken for å øke farten på eller sakke ned bevegelsene til karakteren din.
  • Angi dødsonen for å få bedre kontroll over bevegelsene til karakteren din.

A til D bruker høyre spak som eksempel. Du kan sette opp venstre spak på samme måte.

Velg mellom seks typer følsomhetskurver:

Standard
Den registrerte inndataen øker i forhold til spakbevegelsen.

Hurtig
Mengden registrert inndata øker når du beveger spaken. Bra for raske bevegelser. Få overtaket ved raskt å sikte i fartsfylte skytespill.

Presis
Minimalt med inndata registreres når du beveger spaken. Bra for presise bevegelser. Tilhengere av skytespill vil kanskje synes det er nyttig med sakte og nøyaktig sikting.

Stødig
Registrert inndata er begrenset selv om du beveger spaken mye. Gir jevn og stabil bevegelse.

Digital
Bevegelse av spaken registrerer så godt som maksimal mengde inndata. Funksjoner som retningsknappene på kontrolleren. Få umiddelbar inndatareaksjon for kamp- og actionspill.

Dynamisk
Registrert inndata er begrenset når du beveger spaken litt eller mye, men øker i mellomområdet.
Gir allsidig spilling i skytespill, hvor du ikke bare trenger å sikte nøye, men også snu deg raskt.

Finjuster kurvetypen du valgte i A.

Dødsone er området som du kan bevege spaken i før det gjenkjennes som inndata. Med en dødsone på 10 % må du for eksempel overskride en bevegelse på 10 % før spillet registrerer inndata.

Den horisontale aksen er spakbevegelsen og den vertikale aksen er inndataene som gjenspeiles i spillet. Når det for eksempel er en gradvis helling, vil det føre til jevn bevegelse når du beveger spaken mye. Når det er en bratt helling, kan du bevege spaken litt, noe som gir rask bevegelse.

Se følsomheten når du beveger spaken.

Slik tilpasser du avtrekkerdødsonen på PC

Dødsone dreier seg om hvor mye du kan trykke på en knapp før det registreres som inndata.
Når du griper kontrolleren hardt og for eksempel tilfeldigvis trykker på L2- eller R2-knappen, kan du angi det slik at ingen inndata registreres.

A) Bruk de samme innstillingene for venstre og høyre avtrekker
Når de er slått på, vises kun én side. Endringer du gjør ,påvirker både venstre og høyre avtrekker likt.

B) Inndataområde
Angi hvor mye du må trykke på avtrekkeren for at spillet skal registrere inndata. Hvis du for eksempel angir inndataområdet fra 30 til 70, registreres inndata hvis du trykker avtrekkeren lenger ned enn 30. Inndata når en maksimal dybde på 70. Hvis du trykker på avtrekkeren mindre enn 30 eller lenger enn 70, registreres ikke inndata.

C) Test kontrolleren din
Se inndataområdet når du trykker på L2- eller R2-knappen.

Slik tilpasser du intensiteten på vibrasjons-/avtrekkereffekt på PC

Du kan justere kontrollerens intensitet på vibrasjons- eller avtrekkereffekten, eller slå dem av. Avtrekkereffektfunksjonen gjør at du kan føle varierende spennings- og motstandsnivå fra L2- og R2-knappene som svar på spillingen din. For eksempel kan du føle sterk motstand når du trekker en bue og pil tilbake eller bremser brått i et spill.

• Du kan bare oppleve avtrekkereffekten i spill som støtter den.
  • Avhengig av innstillingene for avtrekkerdødsonen, kan det hende at avtrekkereffektfunksjonen ikke fungerer.

Du kan angi hvor mye L2- og R2-knappen beveger seg når du trykker på dem (trykk) ved hjelp av L2-/R2-stoppbryterne på baksiden av kontrolleren. Fra toppen kan du angi trykket til langt trykk, medium trykk og kort trykk.

Hvis du setter L2- og R2-stoppglidebryterne til medium eller kort trykk, fungerer ikke avtrekkereffektfunksjonen.

Slik redigerer du en profil på PC

1. Velg profilen du ønsker å redigere.
  1. Velg Rediger.
  • Hvis du velger Test kontrolleren din, kan du teste følsomheten og inndataområdet til kontrolleren.
  • Du kan ikke redigere eller slette standardprofilen.

Slik bytter du profiler på PC

Under spillingen trykker du på og holder nede Fn-knappen, og deretter trykker du på trekant-/sirkel-/kryss-/firkantknappen for å bytte til den tilsvarende profilen.

Når du bytter profiler, vibrerer kontrolleren, og spillerindikatoren blinker følgende antall ganger.

• Fn-knapp og trekantknapp: Ett blink
  • Fn-knapp og sirkelknapp: To blink
  • Fn-knapp og kryssknapp: Tre blink
  • Fn-knapp og firkantknapp: Fire blink

Du kan endre hva kontrolleren gjør når du bytter profiler i Kontrollerinnstillinger.

Slik administrerer du kontrollerinnstillingene i PlayStation-tilbehørappen

1. Åpne PlayStation-tilbehørappen.
  2. Velg ikonet Kontrollerinnstillinger
    Du kan endre følgende innstillinger:

Få tilbakemelding når du bytter profiler
Angi at kontrolleren skal vibrere eller blinke når du bytter profiler.

Lysstyrke på kontrollerindikatorene
Angi lysstyrken på spillerindikatoren og lyslisten på kontrolleren.

Få omvisning
Se velkomstskjermen fra første gang du kobler til den trådløse DualSense Edge-kontrolleren.

Tilbakestill den trådløse DualSense Edge-kontrolleren
Alle profilene slettes, alle innstillingene tilbakestilles, og kontrolleren tilbakestilles til fabrikkinnstillingene.

Slik kan du oppdatere DualSense Edge-fastvaren på PC

1. Åpne PlayStation-tilbehørappen.
  1. Velg Fastvare for kontrolleren (F).
    Fra denne menyen kan du sjekke gjeldende fastvareversjon.
    Når en ny versjon er tilgjengelig, vises Oppdater.
  • Ikke slå av Windows-PC-en eller koble fra kontrolleren under oppdateringen for kontrolleren.
  • Hvis du oppdaterer flere kontrollere, må du oppdatere én kontroller om gangen.
  • Du kan kontrollere tilkoblingsmetoden til kontrolleren ved å velge Legg til kontroller.